Äventyret i Australien fortsätter!

Bridgestone World Solar Challenge 2019

Som vi tidigare informerat har våra miljöhjältar HUST (Halmstad University Solar Team) skeppat sin solcellsbil via Nordicons logistiklösning till Australien. Lasten anlände på utsatt tid och lossningen gick väldigt smidigt tack vare vår agent Globelink, som hjälpte till med alla formaliteter vid ankomst i Darwin.

HUST arbetade flitigt med montering av bilen och alla förberedelser inför starten. Allt gick till en början enligt plan, men kort innan start fick de problem med bilens batteri och efter flera försök att få liv i batteriet kunde de tyvärr konstatera att batteriet inte gick att rädda. Till undsättning kom ett lag från England som lånade ut ett extra batteri, vilket gjorde att HUST fick bilen precis klar i tid för besiktning. Bilen blev godkänd och HUST fick sin startplats.

Starten gick 13 oktober i Darwin och bilen rullar nu över den Australienska kontinenten. Vi håller tummarna att HUST:s fortsatta resa går bra, och nästa gång vi rapporterar från Bridgestone World Solar Challenge hoppas vi att de har gått i mål i Adelaide.

Go HUST!

 

Klicka här för att ta del av mer material

Ni kan finna mer information om HUST på www.husolarteam.com

Följ oss på LinkedIn #nordiconcares #nordiconhustproject