en-US,en;q=0.5
News / 3 månader har nu passerat sedan vi påbörjade vårt globala agentbyte till ECU Worldwide
06
Dec
06
Dec

3 månader har nu passerat sedan vi påbörjade vårt globala agentbyte till ECU Worldwide

3 månader har nu passerat sedan vi påbörjade vårt globala agentbyte till ECU Worldwide

Efter det blivit officiellt att ECU Worldwide fusioneras med Nordicon AB har vi på Nordicon i Norden jobbat hårt med integrationsprocessen. Vi har varit väldigt aktiva med att informera er kunder om bytet och det har resulterat i att allt har fungerat otroligt bra. Inga klagomål eller incidenter har rapporterats och det gläder oss!

Nordicon’s trafiker rullar på som tidigare och som en kickstart i vårt samarbete med ECU Worldwide har vi redan hunnit med att starta två nya direkttrafiker från Göteborg. Direkt till Qingdao och Bangkok.

Turbulens på marknaden

När Nordicon lämnade nätverket GCA, innebar det en del förändringar på marknaden. GCA har nu brutits upp och två nya mottagaragenter har startats upp på den nordiska marknaden.

Det kan uppfattas rörigt med nya spelare på marknaden och att det nu finns ännu flera neutrala samlastare. Därför är det viktigt veta att Nordicon kontrollerar 90% av godset i våra trafiker, import såväl som export. Detta innebär att när vi nu bytt agenter globalt till ECU Worldwide, så ligger nu alla våra trafiker i det nya nätverket. Då ECU Worldwide är världens starkaste nätverk, innebär det även tillskott till Nordicon’s existerande trafiker.

Till våra kunder kan vi nu säga att Nordicon AB fortsätter som de tidigare 20 åren, våra avtal gäller som vanligt, vår hemsida med portalen My Nordicon fungerar som vanligt. Kort sagt – allt är som vanligt hos Nordicon, det hoppas vi våra kunder känner som en trygghet när det blir viss förändring på LCL-marknaden.

Ett råd är att alltid titta på vad man får för pengarna. Hos Nordicon kommer godset i obrutna containers till våra egna terminaler – dvs direktservice. Det kan vi garantera, och det är ett viktigt statement som bara ett fåtal kan garantera på sikt.

Vad händer i den nära framtiden?

Nordicon arbetar nu på att utveckla och utöka vårt serviceutbud tillsammans med ECU Worldwide.

I och med att ECU Worldwide ligger i framkant inom IT-utveckling kommer vårt partnerskap att resultera i fler möjligheter för oss på Nordicon att utvecklas framåt. Vi jobbar redan på nya verktyg att nyttja i My Nordicon som kommer att förenkla arbetsflödet både för oss och er kunder.

Med detta sagt, vill vi på Nordicon tacka alla våra kunder för ert fortsatta förtroende och ser fram emot den utveckling som väntar oss tillsammans med er!