en-US,en;q=0.5
News / Boka FCL med Nordicon rail service!
18
Mar
18
Mar

Boka FCL med Nordicon rail service!

FCL på räls!
Som ni är väl medvetna om så är det ganska turbulenta tider, både vad gäller sjö och flyg, och många av er har därför valt att använda vår tågservice, både på importen och exporten. Det tackar vi för!

Inte minst har det bokats en hel del FCL på sistone och därför vill vi idag slå ett extra slag för just våra FCL upplägg.
Sen en tid tillbaks kan ni också hitta ert FCL pris (både imp/exp) i vår kalkylator, vilket har varit mycket uppskattat.

På importen kan vi erbjuda två vassa alternativ  

 • Från Hefei till Hamburg och sen vidare med Stena Carrier till Göteborg. (samma upplägg som vi använder på LCL:en varje vecka), Transittid 19 dagar till Göteborg.
   
 • Från Hefei till Helsinki, där vi med fördel kan lasta upp godset löst på bil i Helsinki och leverera direkt till er kund. Då förtullar vi på gränsen och kan därmed leverera direkt till er kund på 17-19 dagar från avgång Hefei.

  Servicen är för närvarande varannan vecka men det diskuteras att inom kort få till en veckoservice. När det sker kommer ni såklart bli informerade.

Kan också nämna att vi förra veckan slog ”REKORD” med en transittid på endast 11 dagar från Hefei till Helsinki!

Exporten erbjuder skräddarsydda lösningar efter er och era kunders behov

 • FCL lastning i Sverige med tomcontainer som lastas på plats hos avlastaren – efterfrågas av en del avlastare som själva vill överse lastningen av sitt gods. – eventuellt ett lite dyrare alternativ pga tompositionering av container.
   
 • LTL lastning i Sverige för vidaretransport ner till terminal på kontinenten – oftast det billigaste alternativet då stuffning av container sker nära avgångshub i Europa.
   
 • LTL lastning i Sverige för vidaretransport till Finland och omlastning i Helsingfors till container för snabbaste vägen till Kina ifrån norra Europa.
   
 • Vi har idag alternativ via Warszawa, Hamburg och Helsingfors till Hefei, Chengdu, Xian, Wuhan och Zhengzhou för vidaretransport till de flesta orter i Kina.

Skulle ni ha några följdfrågor eller kanske har ett flöde som kräver en något vassare prissättning, kolla gärna med Jessica och Sebastian som förhoppningsvis kan lösa något bra för er.

Kontaktdetaljer till vår rail-avd:
Jessica.molnar@nordic-on.com
sebastian.jacobsson@nordic-on.com

Vi passar på att tacka för er support och hoppas att ni alla mår bra!