en-US,en;q=0.5
News / Containerfrakterna slår alla historiska rekord i spåren av pandemin – Nytt avsnitt av Containers & Entertainers i din podcast app!
04
Feb
04
Feb

Containerfrakterna slår alla historiska rekord i spåren av pandemin – Nytt avsnitt av Containers & Entertainers i din podcast app!

Podcastgänget Containers & Entertainers är tillbaka med en ny säsong!

Första avsnittet tillägnas ett ytterst hett ämne som nog är på allas läppar för tillfället, nämligen containerfrakterna som just nu slår alla historiska rekord! Och för att få svar från dem som vet allra mest, har de bjudit in två tungviktare från rederisidan att delta i diskussionen.

Säsongsstart “Containerfrakterna slår alla historiska rekord i spåren av pandemin”

Containerfrakterna har skjutit i höjden och passerat historiska nivåer. Frakten för en 40’ container från Kina till Norden har femfaldigats och kostar idag långt över 10.000 USD på spotmarknaden i Kina. Är detta verkligen rimligt och vilket ansvar bär rederierna för denna extrema uppgång?

Vi analyserar bakomliggande faktorer och spekulerar om framtida konsekvenser. Rederierna hänvisar till ”tillgång och efterfrågan” men är det kanske så att man nu ser möjligheten att utnyttja situationen för att kompensera många tidigare förlusttyngda år?

För att besvara dessa komplicerade frågor har vi bjudit in två tungviktare från rederisidan, nämligen Yngve Johansson, VD på ONE Ocean Network Express och Fredrik Hermansson, VD på Greencarrier Liner Agency Sweden AB, agent for Evergreen Line.

Avsnittet finns nu i din podcast app! Klicka här för att lyssna via acast

Ni följer väl C&E på Instagram?

Följ vår resa i podcast-djungeln på @containers_and_entertainers

Vi lovar att logistik kan vara både intressant och roligt!

Ni har väl inte missat att lyssna på förra säsongens alla avsnitt?

Alla tidigare avsnitt hittar ni där poddar finns! Förslagsvis på acast, Spotify samt iTunes