en-US,en;q=0.5
News / Containers & Entertainers “30 år av samlastning – Historien om småstadsgrabbarna som ville jobba med ekonomi och chips” nu i din podcast app!
20
May
20
May

Containers & Entertainers “30 år av samlastning – Historien om småstadsgrabbarna som ville jobba med ekonomi och chips” nu i din podcast app!

Podcast succén Containers & Entertainers!

Ni har väl inte missat att lyssna på Linus & Peters podcast Containers & Entertainers? Idag släpper de andra säsongens femte avsnitt och det är en resa i historien ni inte vill missa

“30 år av samlastning –
Historien om småstadsgrabbarna som ville jobba med ekonomi och chips”

I detta avsnitt får vi ta del av Linus och Peters resa inom samlastningens värld, från trainees på 80-talet till karriär med Conterm och begynnelsen av Nordicon gruppen i början av 00-talet. En händelserik resa med många galna upptåg men även dyra felsatsningar och flera konkurshot, så har dom lyckats ta sig till dagens position som ägare av Nordens ledande samlastare Nordicon.

Gunnar leder samtalet som tar oss igenom den osminkade sanningen och lockar fram historier och väl begravda hemligheter. Var det verkligen Linus och Peter som låg bakom Scanfreights fall i slutet av 90-talet? Stämmer det att sammanslagningen av Vanguard och ECU Line, under namnet Scanca, uttalade ett ”mission to kill” mot Nordicon? Hur kom det sig att Norska NTN gruppen var ägare till Nordicon och vad hände egentligen när miljard koncernen gick under och Nordicon’s grundare ville köpa tillbaka sina bolag?

Lyssna nu din podcast app

Vi finns där poddar finns, så lyssna nu i valfri podcast app.
Ps. Glöm inte att prenumerera så du inte missar ett avsnitt!

https://shows.acast.com/containers-entertainers/episodes/30-ar-av-samlastning-historien-om-smastadsgrabbarna-som-vill

Containers & Entertainers på Instagram!

Följ med bakom kulisserna på Instagram @containers_and_entertainers

Logistik är både intressant och roligt!