en-US,en;q=0.5
News / Containers & Entertainers är tillbaka med ett nytt podcastavsnitt!
13
Oct
13
Oct

Containers & Entertainers är tillbaka med ett nytt podcastavsnitt!

Ny säsong med podcastgänget Containers & Entertainers

Containers & Entertainers är inne på sin fjärde säsong och släpper idag ett nytt avsnitt

“Globala trender, vad händer? I spåkulan med Lars Green”

I april bjöd vi in Lars Green för att tillsammans diskutera de enorma vinsterna rederierna hade gjort och vilka som skulle bli vinnare på fraktmarknaden. Ukrainakriget var drygt en månad gammalt och en 40-fotare från Fjärran Östern förmodades aldrig bli billigare än 5 000 dollar.
 
Bara ett halvår senare så finns ingen botten på fraktpriserna, inget tak på energipriserna, kriget i Ukraina fortlöper och i Sverige är inflationen snart tvåsiffrig. Därför var det givet att Lars Green, en av Sveriges absolut mest erfarna och uppdaterade personer inom branschen, får göra comeback i podden.
 
Diskussionen blir till stor del ganska dyster, men tillsammans med Lars siar vi om framtiden och letar efter ljuset bakom molnen. Kina är pressat med covid och sjunkande handel, hur agerar dom? Hur påverkas logistiken när vi börjar sträva mot att bli oberoende av andra?
 
Givetvis samtalar vi även om betydligt mer jordnära saker som Peters bästa tips om vilken typ av kajak man skall köpa och senaste status kring ryktet om hans terminal som han lär ha fyllt med trädgårdsmöbler. Linus tycker vi skall låsa in oss hemma och dricka vin, äta chips och glömma omvärlden. Allra helst grillchips!

Lyssna och njut!