en-US,en;q=0.5
News / Containers & Entertainers gästas av branschveteranen Lars Green – Nu i din podcast app!
21
Apr
21
Apr

Containers & Entertainers gästas av branschveteranen Lars Green – Nu i din podcast app!

Nytt avsnitt av Containers & Entertainers i din podcast app

Idag hittar ni ett nytt avsnitt i er podcast app som gästas av ingen mindre än branschveteranen Lars Green.

“Vem blir reditör och vem blir spederi? Om rederiernas fulla kassor, framtidens fraktmarknad och Ukrainakriget”

”Det har varit som att du dragit jackpot på Stena-båten vid Vinga och pengarna rasslar in hela vägen till Frederikshavn och tillbaka”

Så beskriver avsnittets gäst Lars Green rederiernas förtjänster de senaste åren. Men vad skall de göra av alla pengarna? Kommer man att lyckas runda speditörerna och ta lasten direkt från godsägarna? Eller blir det speditörerna med sin stora kunskap som kommer att ta hem spelet?

Rederierna har inte bara pengar, de har också enorma utmaningar. Hållbarhet, covid och geopolitik kan exempelvis påverka branschen rejält. Vad händer om kriget i Ukraina fortsätter, sanktionerna även omfattar Kina och företagen tar hem delar av tillverkningen till Europa, samtidigt som miljökraven skärps kraftigt?

I det här avsnittet diskuterar vi också de stora och extremt snabba förändringarna som logistikmarknaden står inför. Lars Green, en av Sveriges absolut mest erfarna och uppdaterade personer inom branschen ger dig ett antal möjliga intressanta scenarier.

Dessutom, hur går det med Linus träning egentligen och varför har Peter köpt en kajak med manuell hissanordning? Avsnittet avslutas med att Linus får en överraskande present och att Peter som vanligt ger oss det senaste från ”boxvinsvärlden”.

Vi finns där poddar finns!

Ps. Glöm inte att prenumerera så du inte missar ett avsnitt!