en-US,en;q=0.5
News / Covid-utbruddet setter deler av Ningbo i lockdown
05
Jan
05
Jan

Covid-utbruddet setter deler av Ningbo i lockdown

Covid-utbruddet setter deler av Ningbo i lockdown

I løpet av den siste helgen ble det rapportert om et covid-utbrudd ved en fabrikk i Ningbo-distriktet i Beilun, og for å minimere spredningen av smitte har myndighetene besluttet å sette distriktet i lockdown.

De lokale myndighetene har iverksatt en rekke tiltak for å begrense smitteomfanget, inkludert behov for spesialutstedte adgangskort for å komme inn i de avsperrede områdene. Ettersom både stykkgodsterminaler og havnen ligger innenfor det definerte området, får vedtaket stor betydning for vår importtjeneste fra Ningbo. Vår agent ECU Worldwide i Ningbo kunngjør at havnen er åpen, men at de nye reglene begrenser avsenderes mulighet til å levere varer til terminalen, da det krever tillatelse, men også kan føre til karantenekrav nær CNY.

Inntil videre vil vi derfor håndtere bookinger fra en ny terminal i Ningbo:
BAICHUAN GANGTONG INTERNATIONAL LOGISTICS CO.,LTD
Add: NO.28 YUNTAISHAN ROAD,LOGISTICS PARK,XIAPU,BEILUN DISTRICT,NINGBO CITY

Også denne terminalen er lokalisert  i Beilun, men ikke i det området med høyest smittetrykk. Ettersom sjåfører som leverer gods til Beilun må oppholde seg i Beilun-distriktet i tre dager samt kunne vise til to negative PCR-tester for å komme ut, er det per nå vanskelig å kunne gi en indikasjon på hvordan det vil påvirke innkommende volum og vår mulighet til å bygge containere ut fra Ningbo. Vi kan bare konstatere at det kommer til å være forstyrrelser, og ber om å få komme tilbake med informasjon om hvilke forstyrrelser som oppstår.

Nærmeste alternative havn er Shanghai hvor vi vil gjøre vårt ytterste for å møte den økte etterspørselen nedstengningen i Ningbo forventes å medføre. Med tanke på at Ningbo er en av Kinas store havner må vi gjøre oppmerksom på at det vil være en turbulent tid for alle parter med varer fra (Nord-Kina) SHA / NGB, spesielt så nær CNY som det generelt er et økt press.

Vi vil kontakte kundene som har varer stående på vår terminal i Ningbo så snart vi vet hvordan disse påvirkes, og gå ut med ny info så snart produksjonen i Ningbo endres eller gjenopptas.

Ikke nøl med å kontakte Trym eller Rune dersom du har spørsmål angående ovenstående.