en-US,en;q=0.5
News / Direktservice i samlastarens värld
14
Mar
14
Mar

Direktservice i samlastarens värld

Innebörden av direktservice

Vi på Nordicon slänger ofta ut begrepp som ”Vi erbjuder direktservice till”. Självklara begrepp för oss som samlastare, men kanske inte helt enkelt och tydligt för alla i branschen. Vi tänkte därför att det var dags att förtydliga innebörden av detta något.

Direktservice, en obruten container hela vägen

Direktservice innebär att Nordicon stänger en container i lastningshamn och öppnar den först vid ankomst i destinationshamn. Att boka LCL i en direktservice hos Nordicon innebär inga omlastningar av gods, att container först går med feederbåt till kontinenten där den lastas på ett moderfartyg är en teknisk detalj, men containern har inte öppnats och lasten i containern har inte rörts.

Tex vi lastar en container i Göteborg som ska till Singapore, vi stänger dörrarna i Göteborg och öppnar dem först i Singapore. Det är en direktservice i samlastarnas ögon.

I containern till Singapore kan det finnas gods som exempelvis skall till Jakarta eller Manila. Singapore fungerar då som ett nav för omlastning och är slutdestinationen som benämns som direktservice.

Nordicon är marknadsledande med flest direkt-samlastningar

Nordicon Export lastar varje vecka direkt till ca 30 destinationer från Norden.

Från Sverige lastar vi varje vecka direkt till Montreal, Toronto, Chicago, New York, Charleston, Santos, Jebel Ali, Nhava sheva, Singapore, Bangkok, Hongkong, Shanghai samt Busan. Dessa direktdestinationer är sedan nav för närmare 600 slutdestinationer världen över.

Att lasta direkt innebär mindre risk, större flexibilitet samt ökad kontroll över godset. Nordicon har som mål att öka antalet direktsamlastningar från Sverige under 2023. Har ni ett flöde som vi kan använda som baslast för en ny service, tveka inte att höra av er till oss så kikar vi på möjligheterna att lasta direkt.

Nordicon Import erbjuder direktservice från hela 70 hamnar till Norden, på veckobasis. 

En viktig detalj är att Nordicon med sin position på marknaden har tillräckligt med gods att lasta till hela 4 hamnar i Norden.

Tex från Shanghai lastar vi varje vecka direkt till Göteborg, Helsinki, Oslo och Aarhus. Då har vi helt plötsligt 4 direkthamnar, samma gäller Hongkong, Singapore, New York, Nhava Sheva och ett antal andra större nav-hamnar.

Detta ger en snabbare och säkrare transport, utan omlastastningar i tex Göteborg eller Hamburg för vidaretransport till Helsingfors eller Oslo.

Hoppas det inte blev för tekniskt, och att ni lärt er något gällande innebörden av direktservice i samlastarens värld. Det är en väsentlig del för en transparent, stabil och effektiv transportkedja och gör Nordicon till det självklara valet för er LCL – tycker vi.

Kontakta oss så berättar vi gärna mer!