en-US,en;q=0.5
News / ECU Worldwide + Nordicon = Sant
20
Aug
20
Aug

ECU Worldwide + Nordicon = Sant

ECU Worldwide + Nordicon = Sant

Nu inleder vi första fasen av Nordicon’s globala agentbyte till ECU Worldwide, och tänkte att det är på tiden vi ger er lite information om ECU Worldwide´s historia och vad detta nya partnerskap kommer betyda för Nordicon och er kunder.

ECU Line startade i Antwerpen, Belgien 1987 som en neutral samlastningsoperatör med en kundbas av speditörer och logistikföretag i Benelux. Ecu blev snabbt marknadsledande i Belgien och Holland samt länder nära Benelux området.
2006 tog den indiska logistikjätten Allcargo Global Logistics över ECU Line och utvecklade det till vad det är idag – en av världens ledande neutrala samlastare. Allcargo är börsnoterat i Indien och ett av de ledande logistikföretagen i Indien.
I Allcargo’s regi har ECU Line ökat sin närvaro världen över med uppköp i strategiska områden/länder, och byter därför namn till ECU Worldwide. Idag har ECU Worldwide mer än 300 egna kontor i 180 länder.

För Nordicon innebär ECU Worldwide en stark och stabil partner att möta framtiden tillsammans med. Både ekonomiskt och med en stark position på den globala marknaden med antalet kontor och trafiker ger detta partnerskap oss på Nordicon nya utvecklingsmöjligheter världen över.

Likväl som oss på Nordcon är ECU Worldwide fokuserade på effektiva och moderna IT-lösningar, vilket kommer ge er kunder ännu mer matnyttigt att hämta i vår portal My Nordicon framöver.

Vi är glada över vårt nya partnerskap och ser en framtid med fortsatt utveckling av vårt serviceutbud och nya spännande utmaningar. Tillsammans med ECU Worldwide kan vi fortsätta vårt arbete med att erbjuda världsledande samlastningar till er kunder.

Första fasen av processen är inledd

Just nu jobbar vi för fullt med den första delen av agentbytet som sker 1 september; Nord, Syd och Centralamerika, Medelhavet, Afrika och Japan. Vi har daglig dialog med våra nya partners i dessa områden för att säkerställa att alla detaljer är plats vid skiftet. Information gällande våra seglingar och agentinformation för respektive marknad skickas ut fortlöpande.

Igår skickade vi ut information gällande vår Import från Japan, USA, Kanada. missade ni det kan ni läsa vårt nyhetsbrev här.

Det är väldigt viktigt att ni kunder nu tar till er denna information om ser till att styra om era bokningar till våra nya partners. Tveka inte kontakta oss om ni har några frågor eller önskar hjälp att styra över era bokningar till vår nya agent.

Vi vill tacka er kunder för ökad förståelse och tålamod under skiftet. Trevlig fredag och helg!.