en-US,en;q=0.5
News / Elvir Dzanic gästar Containers & Entertainers – Nu i din podcast app!
09
Jun
09
Jun

Elvir Dzanic gästar Containers & Entertainers – Nu i din podcast app!

Nytt podcastavsnitt av Containers & Entertainers

Containers & Entertainers är inne på sin fjärde säsong och släpper idag ett nytt avsnitt med en välbekant gäst

“Göteborgs Hamn och framtiden med Elvir Dzanic”

Digitalisering och hållbarhet står i fokus när Elvir Dzanic, VD för Göteborgs Hamn lossar på förtöjningarna och lägger ut texten. Digitala plattformar skall hålla koll på varenda tomcontainer och snart får “smutsiga lastbilar” betala extra för att få komma in i hamnen.

Hur påverkas hamnen av den förändrade fraktmarknaden? Kommer vi att se de största containerfartygen fullastade vid kaj? Vilka investeringar borde staten göra inom infrastrukturen, och vart skall nu Stena Line ta vägen?

I det här avsnittet saknar vi Peter, så Linus får jobba hårt för att hålla ställningarna men lyckas ändå axla några av Peters standardfraser med bravur. När Gunnar inleder samtalet med att diskutera Fortnite blir Linus dock lite blek om nosen och undrar om han missuppfattat något. Elvir blir desto gladare över att få prata om sin stora sidosyssla!
 
I vanlig ordning spånar vi på hur Nordicon skall ta samlastningen till nya höjder, och det allra senaste spåret leder oss in på påsar med apelsiner och brev i sista-minuten-containers.