en-US,en;q=0.5
News / Fettisdagen nalkas – Tävla och vinn semlor till dig och kollegorna!
08
Feb
08
Feb

Fettisdagen nalkas – Tävla och vinn semlor till dig och kollegorna!

Fettisdagen nalkas!

Enligt tradition brukar vi på Nordicon ge er chansen att bjuda kollegorna på semlor till fettisdagen. Då många av oss jobbar hemma i dessa tider tänkte vi ändå att det kunde vara trevligt med en tävling i semlans tecken till er som faktiskt är på plats.

Tävla och bjud dina kollegor på gofika

Vintern är här med råge i hela landet, kyla och snö men även solsken och fina dagar. Under rådande pandemi har vi alla fått hitta nya sätt att träffas på. Att ses vid en öppen eld, åka skridskor, pulka eller skidor med nära och kära har anammats av de flesta. Så vi tänkte se vad ni kan om vintersport och aktiviteter.
 

 1. VM i utförsåkning har startat. En som har tagit många VM guld genom åren är Ingemar Stenmark. Vilket vinterplagg är speciellt förknippat med Ingemar?
   
 2. Långfärdsskridskor är en aktivitet man kan prova på nu när stora delar av Sverige är istäckt. Förutom Skridskor, hjälm och isdubbar, vad mer är viktigt att ha med sig för att ha koll på isen?
   
 3. VM i skidskytte börjar under veckan. Vad inte många vet är att Skidskytte ursprungligen kommer från Skandinavien, närmare bestämt Norge. Hur många extraskott får man utnyttja efter de första 5 skotten i en stafett?
   
 4. Nu när snön ligger är det många som åker pulka, stjärtlapp eller snowracers. Det finns även ”kälke” på isbanor i VM och OS. Förutom Bob och Rodel, vad heter den tredje OS-sporten på isbana?
   
 5. Curling är en av världens äldsta lagsporter. Dess anor går tillbaka till Skottland under 1500-talet då man spelade på frusna sjöar och dammar under vintertid. Vad använder man för utrustning på skorna för att glida på isen?

För chansen att bjuda dina kollegor på gofika är allt du behöver göra är att mejla dina svar till sales@nordic-on.com senast fredag 12/2 för att kamma hem stans godaste semlor till kanske årets viktigaste tisdagsfika!