en-US,en;q=0.5
News / Fettisdagen nalkas – Tävlingen avslutad!
15
Feb
15
Feb

Fettisdagen nalkas – Tävlingen avslutad!

Tack till alla er som deltog i tävlingen!

Tack till alla er som ville vara med och tävla om chansen att bjuda kollegorna på gofika under fettisdagen! Fantastisk respons, och av tävlingsbidragen att tyda så var frågan om långfärdsskridskor allra klurigast och den som fick de flesta att falla på målsnöret.

Fem lyckliga vinnare är nu korade och har idag blivit kontaktade för leverans av ett gäng rykande färska semlor till morgondagens fika!

Nedan följer dom rätta svaren

 1. VM i utförsåkning har startat. En som har tagit många VM guld genom åren är Ingemar Stenmark. Vilket vinterplagg är speciellt förknippat med Ingemar?

  Svar: Ingemarmössan

 2. Långfärdsskridskor är en aktivitet man kan prova på nu när stora delar av Sverige är istäckt. Förutom Skridskor, hjälm och isdubbar, vad mer är viktigt att ha med sig för att ha koll på isen?

  Svar: Ispik

   
 3. VM i skidskytte börjar under veckan. Vad inte många vet är att Skidskytte ursprungligen kommer från Skandinavien, närmare bestämt Norge. Hur många extraskott får man utnyttja efter de första 5 skotten i en stafett?

  Svar: 3 extra skott

   
 4. Nu när snön ligger är det många som åker pulka, stjärtlapp eller snowracers. Det finns även ”kälke” på isbanor i VM och OS. Förutom Bob och Rodel, vad heter den tredje OS-sporten på isbana?

  Svar: Skeleton

   
 5. Curling är en av världens äldsta lagsporter. Dess anor går tillbaka till Skottland under 1500-talet då man spelade på frusna sjöar och dammar under vintertid. Vad använder man för utrustning på skorna för att glida på isen?

  Svar: Slidesula