en-US,en;q=0.5
News / Förändrad routing till följd av oroligheterna i Röda havet
19
Dec
19
Dec

Förändrad routing till följd av oroligheterna i Röda havet

Situationen i Röda havet och dess konsekvenser

Flertalet rederier har sedan i helgen annonserat att man gör förändringar i sina slingor till följd av oroligheterna i Röda havet, där flera fartyg rapporterats ha blivit utsatta av attacker i samband med att man passerat Yemen.

Hittills har Maersk, Hapag Lloyd, MSC, CMA CGM och ONE beslutat att avbryta all trafik via Suezkanalen till dess att personal och egendom bedöms kunna passera genom Suezkanalen under säkra former, och i väntan på detta kommer man troligtvis gå runt Godahoppsudden.
 
Den tillfälliga omdirigeringen runt Godahoppsudden kommer innebära en förlängd transittid om uppskattningsvis 10-12 dagar för samtliga öst och västgående slingor hos berörda rederier till och från Far East & ISC. I tillägg till en förlängd transittid riskerar beslutet på sikt skapa ett underskott av space och equipment på direkt och indirekt berörda slingor inför CNY.

Nordicons import respektive exportavdelning kommer att identifiera och följa upp samtliga sändningar som bokats på slingor som påverkas av situationen i Röda havet, och håller er löpande uppdaterade gällande schemaförändringarna det medför.
 
Vi återkommer med mer information när det finns tillgängligt.

Tveka inte att höra av er till Mikael Nordblom eller Petra Öman om ni har några frågor.