en-US,en;q=0.5
News / Halloween-tävling!
27
Oct
27
Oct

Halloween-tävling!

Halloween-tävling

Hösten är här och Halloween lurar runt hörnet. Förutom våra skrämmande bra frakter så tycker vi att det är dags för en rysligt kul tävling och efter förra årets succé blir det favorit i repris; skräckfilms quiz!

Vad vet du om skräckfilm?

Passande nog visas ett flertal riktiga skräckfilmer just nu hos filmstaden. Vad sägs om tex Poltergeist, Andra Sidan, The Lost Boys, Ringu eller Candyman.

Vill du ha chansen att vinna biobiljetter så behöver du svara rätt på frågorna nedan.
Mejla dina svar till sales@nordic-on.com senast måndag 2/11 för att delta i utlottningen.

 1. Japanska filmen ”Ringu” var det ikoniska startskottet till den moderna skräckeran, och gjorde succé världen över 1998. Filmen har följts av både uppföljare och amerikanska nyinspelningar som handlar om ett videoband med en förbannelse över sig – Vad var filmens engelska titel?
   
 2. Årets halloweenfilm “Andra sidan” sägs vara den första svenska skräckfilmen i sitt slag. En riktig mardröm, som känns kusligt nära verkligheten – Vad heter duon som regisserat filmen?
   
 3. David är en vampyr och en fruktad gängledare i filmen ”The Lost Boys” – Vad heter skådespelaren?
   
 4. ”Candyman” är en amerikansk skräckfilm från 1992. Sägnen säger att om du säger hans namn fem gånger medan du tittar in i en spegel, tittar Candyman fram – Vad heter den kända novell som filmatiseringen bygger på?
   
 5. ”Poltergeist” är en riktig skräckklassiker om en amerikansk familj som upptäcker att de bor i ett hemsökt hus. Till en början märker familjen endast att saker förflyttar sig, men det blir snabbt värre. I en scen befinner sig pojken i familjen i badrummet då någonting hos honom börjar att växa, och växa..

  – Vad är det som växer på pojken?
  1. Näsan
  2. Håret
  3. Tandställningen

Lycka till!