en-US,en;q=0.5
News / Information från Nordicon med anledning av COVID-19
13
Mar
13
Mar

Information från Nordicon med anledning av COVID-19

Samtidigt som Corona-situationen i Kina och Sydkorea blir mer hanterbar och det mesta går tillbaka till det normala, har problemen istället ökat i Europa och nu även i Sverige. Vi förutsätter att alla är medvetna om situationen nu, det svåra är hur vi alla ska förhålla oss till den och hur vi ska agera.

Vi vill med detta informera om hur Nordicon tar sitt ansvar, både för personalen, våra kunder och även för situationen i stort.

Nordicon har avbokat alla regionala möten och minimerar möten totalt sett. Nordicon’s personal kommer ha möjlighet att arbeta hemifrån men samtidigt vara online med terminaler, rederier, kunder och andra partners.
Nordicon’s alla trafiker, både sjö och rail, fungerar som vanligt.

Vi ser att volymerna från Kina nu börjar återgår till det normala, vilket borgar för att alla trafiker är igång utan några problem. På sjöexporten brottas vi med spaceproblem men de flesta direkttrafiker rullar på som vanligt.

Terminalen har vidtagit åtgärder för att begränsa spridning av viruset och arbetet fortsätter med samma kapacitet som vanligt.

Åkerierna meddelar att de avser fortsätta arbeta som vanligt, enda undantag är hur de exporterande och importerande företagen agerar. Dvs att de tar emot chaufförerna.

Nordicon’s portal My Nordicon är ett utmärkt verktyg för alla våra kunder, inte minst under dessa omständigheter. Ni kan enkelt finna information om ert gods status, seglingar, fraktkalkylatorer, avtal samt naturligtvis boka era sändningar – både för sjö och järnväg. Vi rekommenderar verkligen alla att utnyttja dessa verktyg som kommer effektivisera ert dagliga arbete.

Nordicon’s ledning och personal tillser att vår service och trafiker fortsätter som normalt, genom att säkerställa kvaliteten hos våra samarbetspartners. Vi tar vårt ansvar som arbetsgivare och leverantör, vi hoppas och tror att våra kunder har fortsatt förtroende för Nordicon.