en-US,en;q=0.5
News / Långa köer i hamnen
26
Jan
26
Jan

Långa köer i hamnen

Situationen i Göteborgs hamn

Vi måste tyvärr meddela att terminalverksamheten den senaste tiden präglats av långa kötider i Göteborgs hamn.
Redan förra veckan blev vi informerade om köbildning, men de senaste dagarna har produktionen försämrats ytterligare, varpå det rapporterats om ibland flera timmars väntetid för upphämtning av containers.
APM Terminals har gått ut med följande information i sitt nyhetsbrev:

”Vi förväntar oss köbildning i Gate 3 & 4 under hela vecka 4. Detta betyder att hanteringstiderna blir längre än normalt. Orsaken till detta är att vi har högre sjukfrånvaro än normalt i januari.”

Lyckligtvis har vi hittills kunnat undvika förseningar men vi har nått punkten då det inte längre är möjligt för oss att helt kompensera för hamnens produktionsbortfall genom kvälls- och helgpass, då det för stunden inte är möjligt att hämta containers med samma frekvens som normalt.
I tillägg är Nordicon Terminals ganska hårt drabbad av covid/karantän-problematik, vilket inte har gjort saken bättre. Dock är en del på väg tillbaka så det går åt rätt håll.
Rådande tillstånd kommer dock påverka lossningstiderna under de kommande dagarna, men vi gör givetvis allt vi kan för att minimera påverkan för våra kunder samt informera om sändningar som berörs.

Vi passar på att tacka för er förståelse för detta som ligger utanför vår kontroll.