en-US,en;q=0.5
News / Lockdown av Shanghai i två steg
28
Mar
28
Mar

Lockdown av Shanghai i två steg

Nya restriktioner i Shanghai

Lokala myndigheter i Shanghai har låtit meddela att man kommer genomföra en lockdown av staden i två steg för mass-testning av Covid-19 från och med idag måndag, i ett försök att bromsa den ökande smittspridningen.

Den östra halvan av staden – som omfattar cirka 11 miljoner invånare – kommer att spärras 28/3 – 1/4 , medan de 14 miljoner i den västra halvan kommer att spärras mellan 1-5/4. Kollektivtrafiken kommer att avbrytas och företag och fabriker måste upphöra med sin verksamhet eller arbeta på distans.

Detta medför att vår planerade avgång från Shanghai på HMM OSLO, ETD 5/4 sannolikt kommer behöva kancelleras, och vi kommer meddela berörda parter så snart vi fått detta bekräftat.

Shanghai-avgången därpå, HMM ST PETERSBURG (ETD 13/4), bör inte påverkas av rådande restriktioner och vi avser återuppta vår service med denna, och planerar fortsatt att arrangera en container till Rotterdam och därifrån med trailer till Göteborg som en ”premium-produkt” för de kunder som vill gardera sig mot congestion i feeder-trafiken från Rotterdam till Norden.
Om ni har gods som behöver en snabb lösning till Göteborg, rekommenderar vi er att försöka boka in er på denna snarast. Sista dagen att boka är nu på fredag 1/4 med closing på terminal 7/4, men det förutsätter tillräcklig efterfrågan för att stänga en burk – i annat fall kommer bokningar läggas över till ordinarie service från Shanghai.

Vi beklagar de problem som detta medför för er och era kunder, och hoppas att Shanghai snart kan återgå till normal produktion.

Boka Nordicon Premium service med expresshämtning i Rotterdam

Informera era agenter/kontor att maila era bokningar till Ruka på ECU Worldwide i Shanghai: europe03-sha@ecuworldwide.com och nämn att det skall bokas på ”Nordicon Premium service to Rotterdam”,
men skicka gärna också ett mail till importsweden@nordic-on.com så kan vi följa upp det även från denna sidan, så här i början. 

Hör av er till Micke eller Raffa om ni har några frågor eller funderingar!