en-US,en;q=0.5
News / My Nordicon 2.0 – Calculate and Book
15
Nov
15
Nov

My Nordicon 2.0 – Calculate and Book

My Nordicon 2.0 – en succé!

Nya My Nordicon har blivit väl mottagen med positiva reaktioner från våra kunder över hela Norden. Vi är väldigt stolta över den nya designen, men också över de funktioner som tillkommit. My Nordicons alla smarta verktyg är nu mer synliga och lättillgängliga än någonsin.

Under de närmaste veckorna kommer vi att skicka ut information om vad du kan hitta i My Nordicon. Håll utkik, för kanske kommer du att hitta just den funktionen som du så länge letat efter. Vi vill påstå att vår kundportal kan hjälpa dig till en mer effektiv arbetsdag.

Calculate & Book

Portalens nya design av vår omtyckta kalkylator är visuellt enklare att läsa och ger dig mer information än tidigare. När du kalkylerat finner du förutom fraktkostnaden även emissioner, transittid, agentdetaljer och kommande seglingar. Du kan kalkylera sjö, tåg, inrikes samt emissioner, och var priserna till belåtenhet kan du boka direkt med bara några klick. 

Vill du spara ner din kalky kan du numera välja att spara den till My Quotes, en ny funktion som du kan läsa om längre ner, skicka via e-mail, samt spara som Excel till ditt skrivbord.

Icke stapelbart?

Samlastning baseras på att godset är väl emballerat och stapelbart för att kunna maximera lastningen. Alla frakter och tillägg är baserat på detta faktum, men det inte alltid som godset har dessa förutsättningar vilket kan kan innebära att en samlastare tar ut ett extra tillägg för det utrymme i containern som inte kan användas. Detta kan liknas med biltransportens flakmeter.

Därför införde Nordicon funktionen Send Request som ger dig möjlighet att skicka din förfrågan på ej stapelbart gods direkt från kalkylatorn till oss. Vi har sett att detta sparar tid för våra kunder, då inga oförutsedda kostnader uppstår längs vägen genom att ett korrekt pris ges direkt vid förfrågan.

Quick Quote direkt på landningssidan

Har du brådis och vill ha ett pris baserat på enbart vikt och volym kan du nu göra en kalkyl direkt på landningssidan. Quick Quote ger dig pris på alla hamnar som finns i din offert, samt även inrikes. Din kalkyl genereras direkt och i steg 2 kan du välja att förfina din kalkyl med tex mått på godset. Verktyget baseras på fritext så flinka fingrar krävs, men när du bemästrat funktionen är den ett ess i rockärmen som helt klart minimerar dina knapptryck.

My Quotes

Svårt att hitta den där kalkylen som du eller din kollega gjorde häromdagen? Nu kan ni spara ner era prisberäkningar direkt i portalen och hitta dem under My Quotes. Verktyget visa även de offerter som ni mottagit från oss på Nordicon, så kallade Spot Quotes. Härifrån kan du välja att exportera din kalkyl till Excel eller boka din sändning direkt med bara några klick!

Vi vill gärna höra vad ni tycker om nya My Nordicon

Har du några funderingar eller saknar log-in detaljer? Tveka inte att kontakta oss!
Vi tar gärna emot er feedback till campaigns@nordic-on.com