en-US,en;q=0.5
News / Neutralitet i samlastarens värld
16
Mar
16
Mar

Neutralitet i samlastarens värld

Innebörden av neutralitet

Vi på Nordicon slänger ofta ut begrepp som ”Vi är neutrala”. Ett självklart begrepp för oss som samlastare, men kanske inte helt enkelt och tydligt för alla i branschen. Vi tänkte därför att det var dags att förtydliga innebörden av neutralitet något.

Neutral samlastare

Att vara en neutral aktör inom samlastning, som Nordicon, innebär att våra kunder är renodlade speditionsföretag eller företag som är verksamma inom transportbranschen. En neutral samlastare vänder sig inte till kunder som producerar gods eller på annat sätt avser vara slutkund, dessa företag är såkallade direktkunder och är enbart kund till speditören.

Nordicons kunder kan känna sig trygga i vetskapen att Nordicon inte kontaktar deras kunder, och aldrig kommer att sälja in oss eller göra affärer med direktkunder. Nordicon har varit neutrala sedan dag ett och kommer att fortsätta vara det framöver.

Neutralt globalt

Nordicon ingår ett globalt partnerskap tillsammans med ECU Worldwide, världens största neutrala nätverk inom samlastning. 

Vårt globala nätverk erbjuder 2400 direktservicear, verksamhet i 180 länder och dörr-/dörr-leveranser på 52 marknader världen över.

Detta innebär att era transporter går från avsändare till mottagare, i neutrala händer.

Hoppas det gav lite klarhet i det som vi samlastare kallar att vara neutral. Det är en väsentlig del för en transparent, stabil och effektiv transportkedja och gör Nordicon till det självklara valet för er LCL – tycker vi.

Kontakta oss så berättar vi gärna mer!