en-US,en;q=0.5
News / Nordicon erbjuder både Unifaun & API – vilket bör du koppla upp dig på?
26
May
26
May

Nordicon erbjuder både Unifaun & API – vilket bör du koppla upp dig på?

Unifaun vs API

Vi har fått en hel del frågor gällande Unifaun TMS och API sedan vi gick ut med nyhetsbrev om detta tidigare i våras. Vad skillnaden är mellan systemen? Vilket system är bäst satsa på? Vad kostar det m.m. 

Därför tänkte vi förklara i all enkelhet:

Unifaun är ett TMS program (Transportadministration) som ger kunden möjlighet att nyttja det som ett eget system online, eller att integrera med sitt eget system och knyta upp EDI med kunder och leverantörer som är integrerade med Unifaun.

Nordicon är integrerade med Unifaun och de av Nordicon’s kunder som också är det, kan nyttja Unifaun som en EDI hub.

Man kan boka, skicka skeppningsinstruktion och ta emot statusrapporter, direkt i sitt eget system utan extra hantering.

Läs vårt tidigare utskick om Unifaun

API (Application Programming Interfacte) är en källa att hämta information från. I Nordicon’s API har vi information om en kunds frakter, lokala kostnader, seglingslistor, inrikestransporter, statusrapporter och man kan även boka via API.

Det mesta ni kunder behöver finns där. Det är sedan upp till er att bestämma vilken information ni vill hämta från Nordicon’s API.

Med API kan ni hämta information från flera parter om önskvärt, och tex omvandla detta vidare till er egen hemsida.

Läs vårt tidigare utskick om API

Vad är då skillnaden?

Dessa två verktyg är väldigt olika i uppbyggnad och funktionalitet. Unifaun är ett system inget man kan ändra på. API har mest information och man kan styra hur och vad man vill hämta.

Tex om man vill koppla upp sitt system med Nordicon för att boka EDI, då kanske Unifaun är rätt. Om man vill bygga nya och fler IT verktyg på sin hemsida, då kanske API är det rätta valet. Det är upp till er kunder att besluta vad ni är ute efter.

Kostnaden då?

Unifaun har en engångssumma för integrering och en månadsavgift för transaktioner. Bägge summorna är blygsamma i sammanhanget, sen tillkommer kostnad för tiden som IT resursen hos kunden behöver för att sätta upp integreringen mot Unifaun.

API transaktionen kostar inget från Nordicon, bara köra i gång. Kostnaden uppstår enbart hos er kunder genom IT utvecklingen för att kunna hämta informationen ni önskar.

Hoppas detta var till hjälp och gav klarhet i vad som skiljer dessa två verktyg åt.

Har du några frågor eller vill du ha ytterligare information?

Kontakta vår Sales and Marketing Manager, Peter Mike, så kan han berätta mer!

peter.mike@nordic-on.com
+46 733 150 651