en-US,en;q=0.5
News / Nordicon Export – påverkan på mottagare i USA
24
Mar
24
Mar

Nordicon Export – påverkan på mottagare i USA

COVID-19 rutiner vid export till USA

Situationen i USA gällande COVID-19 är allvarlig och myndigheterna agerar snabbt och kraftfullt, och i de olika delstaterna varierar åtgärderna. Till exempel har ett flertal fabriker samt affärer i Kalifornien stängts ner och kan därav inte ta emot sina importerade varor. Detta får till följd att terminalerna blir överfyllda och hyreskostnader uppstår.

Vi vill därför betona vikten av att förekomma eventuella diskussioner kring hyror och liknande som kan uppstå genom att vid bokningstillfället säkerställa att mottagaren har öppet vid godsets ankomst alternativt att eventuella kostnader som uppstår redan är avtalade och att vi som transportör slipper hamna i kläm.

Nordicons övriga exporttrafiker

Samtidigt som vi är tvingade att informera om situationen i USA, så vill vi även passa på att informera om att alla våra övriga trafiker idag rullar på utan större störningar.

Varje vecka trafikerar vi med samlastningscontainers direkt till nedan 16 hamnar, och vidare till ca 500 slutdestinationer.  Ni vet väl om att seglingsdetaljer för dessa finns online, antingen på My Nordicon alternativt via vårt seglingsschema på www.nordic-on.com

Montreal, New York, Nhava Sheva, Colombo, Port Kelang, Singapore, Hong Kong, Shanghai, Busan, Chicago, Charleston, Veracruz, Santos, Durban, Ashdod, Jebel Ali

Dessutom testar kör vi även nedan hamnar vid tillfälle, med ambition att köra varje vecka direkt ifrån Göteborg.

San Antonio, Chile
Paranagua, Brasilien
Xingang, Kina

Är ni nyfikna på våra trafiker eller andra funderingar, tveka inte att höra av er till oss på Nordicon!