en-US,en;q=0.5
News / Nordicon feirer 20 år, hele 2022
11
Mar
11
Mar

Nordicon feirer 20 år, hele 2022

Nordicon feirer 20 års jubileum

Det er utrolig som tiden går når man har det gøy! Det er vanskelig å forstå at det er 20 år siden vi i Nordicon åpnet døren mot det nordiske markedet og verden. Nærmere bestemt var det mandag 11/2 2002 at fem tapre personer i Gøteborg startet opp det som i dag er Nordicon. 1. mai samme år startet Kenneth Reese, Lisbeth Waaler, Rune Enger og Lars Lindal opp det norske Nordicon-kontoret. Finland startet opp i april 2002 og Danmark fulgte etter i mai 2004.

Reisen startet i et lagerlokale

Nordicons reise startet i et lagerlokale i nærheten av Gøteborg havn, med kontor og terminal i ett. Nærheten til godset og å kunne gi våre kunder førstehåndsinformasjon om godset, ga oss en styrke allerede fra starten av. Etter et tøft første år økte både volumene og lønnsomheten i de påfølgende årene. Årene 2003 og 2004 var turbulente år for samlastning i Norden, men med en del flaks og mye hardt arbeid, ble Nordicon den stabile og ledende samlasteren i Norden.

Siden den gang har Nordicon økt sin virksomhet jevnt over de neste 19 årene til det vi er i dag; Nordens ledende samlaster med fire veletablerte kontorer i Norden og to egne terminaler i Gøteborg, nå med over 100 ansatte til sammen. I tillegg til kjernevirksomheten innen nøytral samlasting på sjø, er vi nå også markedsleder på togtransporter til/fra Kina med egne blokktog. Vi har hatt en fantastisk utvikling innenfor vårt togprodukt siden høsten 2019 da Jesse Raasakka kom inn som rail manager i Norge. En utvikling vi er ekstremt stolte av!

Hva gjorde da denne suksesshistorien mulig?

Ved siden av gründernes umettelige drivkraft og mot til å investere alt, har personalet alltid vært kjernen i virksomheten.

Vårt fantastiske personale har bokstavelig talt stilt opp i vått og tørt, og fortjener all ære, for det er deres prestasjon som har formet Nordicons fremgang.

For ikke å glemme, grunnlaget for samlasting er den utrolige støtten vi har fått fra våre lojale kunder i alle disse årene. Vi ville ikke vært noe uten dere, så tusen takk!

Linus & Peter forteller alt i Containers & Entertainers

I dette avsnittet av podcasten Containers & Entertainers får vi ta del av Linus og Peters reise i samlastingens verden. En begivenhetsrik reise med mange sprø krumspring, men også dyre feil og konkurstrusler. Følg med bak kulissene og hør alt om hvordan de klarte å komme til dagens posisjon som eiere av Nordens ledende samlaster Nordicon.

Vi feirer i hele 2022

I dag 2022 er Nordicon en del av ECU Worlwide, en av verdens sterkeste samlastere. En strategisk beslutning som har gitt oss muligheter til å fortsette å utvikle vår virksomhet. Partnerskapet med ECU Worldwide kommer til å by på fantastiske muligheter og forbedringer for våre kunder i fremtiden.

Vi har valgt å feire Nordicons 20 års jubileum gjennom hele 2022 på flere måter. Så hold på hatten, for det kommer til å dukke opp kampanjer og konkurranser i løpet av året.