en-US,en;q=0.5
News / Nordicon firar 20 år, hela 2022!
23
Feb
23
Feb

Nordicon firar 20 år, hela 2022!

Nordicon firar 20 års jubileum

Otroligt vad tiden går när man har roligt! Svårt förstå att det är 20 år sedan vi på Nordicon öppnade våra dörrar mot den nordiska marknaden och världen. Närmare bestämt var det måndagen 11/2 2002, som fem tappra personer i Göteborg startade upp det som idag är Nordicon. I april samma år öppnade Nordicon kontor i både Finland och Norge. I Danmark startades verksamheten i maj 2004.

Resan började i en lagerlokal

Nordicons resa började i en lagerlokal nära Göteborg hamn med kontor och terminal i ett. Detta gav oss en styrka redan från start genom att vara nära godset och kunna ge våra kunder förstahandsinformation om godset, vare sig det kom in eller var på väg ut i världen. Efter ett tufft första år ökade både volym och lönsamhet i verksamheten under åren som följde. Åren 2003 och 2004 var en turbulent tid inom svensk samlastning, men med en del tur och mycket hårt arbete kom Nordicon att vara den stabila och ledande samlastaren i Norden.

Sedan dess har Nordicon stadigt ökat verksamheten under de följande 19 åren till vad vi är idag; Nordens ledande samlastare med fyra väletablerade kontor i Norden samt två egna terminaler i Göteborg, tillsammans nu över 100 anställda. Förutom kärnverksamheten inom neutral sjösamlastning, är vi numera även marknadsledande på tågtransporter till/från Kina med egna blocktåg. En utveckling vi är oerhört stolta över!

Vad gjorde då denna framgångssaga möjlig?

Om inte för grundarnas omättliga driv och mod att satsa allt, så har personalen genom tiderna alltid varit kärnan i verksamheten.

Vår fantastiska personal har bokstavligen ställt upp i vått och torrt, och förtjänar allt erkännande för det är deras prestation som format Nordicons framgång.

Inte att förglömma är grunden av samlastning den oerhörda support som vi fått från er trogna kunder i alla dessa år. Vi vore ingenting utan er, så stort tack!

Linus & Peter berättar allt i Containers & Entertainers

I detta avsnitt av podcasten Containers & Entertainers får vi ta del av Linus och Peters resa inom samlastningens värld. En händelserik resa med många galna upptåg men även dyra felsatsningar och konkurshot. Följ med bakom kulisserna och hör allt om hur de lyckats ta sig till dagens position som ägare av Nordens ledande samlastare Nordicon.

Nu firar vi hela 2022!

Idag 2022 är Nordicon en del i ECU Worldwide, en av världen starkaste samlastare. Ett strategiskt beslut som gett oss nya möjligheter att fortsätta utveckla vår verksamhet. Partnerskapet med ECU Worldwide kommer att erbjuda fantastiska möjligheter och förbättringar för er kunder i framtiden.

Vi har valt att fira Nordicon’s 20 års jubileum under hela 2022 på flera olika sätt. Så håll i hatten för det kommer dyka upp kampanjer, tävlingar och en del glömda skatter från fotoalbumen genom åren.

Sist men inte minst kommer Nordicon att sponsra Shippis i Göteborg 25/8. Då utlovar vi en sjuhelsikes fest, så missa inte den!