en-US,en;q=0.5
News / Nordicon Gruppen byter globalt agentnätverk!
02
Aug
02
Aug

Nordicon Gruppen byter globalt agentnätverk!

Det gläder oss att informera våra kunder att Nordicon idag har ingått ett globalt partnerskap med ECU Worldwide, som är det ledande nätverket för samlastning med egen verksamhet i 180 länder och erbjuder dörr-/dörr-leveranser på 52 marknader världen över.

Detta är ett strategiskt beslut för att garantera en stabil framtid och möjligheter till fortsatt utveckling av Nordicon gruppen som den ledande neutrala samlastaren inom sjö/järnväg samt terminalverksamhet i Norden. 

ECU Worldwide är en perfekt partner som skapar stora mervärden för Nordicon och våra kunder. Ett samarbete som ger oss förutsättningar att uppnå vår målsättning inom IT utveckling och digital innovation. Vi kommer att bevara Nordicon’s nuvarande kundportal My Nordicon, och även integrera våra system mot ECU’s digitala plattform ”ECU360” som utökar våra möjligheter till en effektivare spårbarhet av våra transporter från dörr till dörr.

Detta partnerskap kommer inte att innebära några förändringar av Nordicon’s utbud av tjänster, kundservice, tekniska lösningar eller ledning/organisation. Allt förblir som innan bortsett från agentbyten som kommer att ske löpande under de kommande 30-90 dagarna (Mera detaljerad information kommer att skickas ut löpande).

I samband med bytet nätverket så har ECU Worldwide förvärvat 65% av aktierna i Nordicon gruppen och de ursprungliga ägarna behåller 35%.

Linus Ahlm, CEO for Nordicon gruppen kommenterar partnerskapet enligt följande:  ”Nordicon har beslutat att byta agentnätverk globalt till ECU Worldwide för att skapa de bästa förutsättningar för Nordicon’s fortsatta utveckling och tillväxt. Detta ger oss en stabilitet och nytändning för framtiden och vi är verkligen glada för detta långsiktiga partnerskap. ECU’s globala styrka i kombination med Nordicon’s ledande position i Norden är verkligen en ”perfect match” som ger mervärde till såväl kunder som vår värdefulla personal”.

Vi ser fram emot detta samgående och hoppas att alla våra kunder vill följa med oss på resan framåt.
Om ni har några frågor är ni välkomna att kontakta någon av oss nedan.

Linus Ahlm, 0733-150650
CEO

Peter Mike 0733-150651
Sales & Marketing Manager

Johan Andrup 0733-150656
Export Manager

Rafael Sauce 0733-150654
Import Manager

Med vänlig hälsning
Nordicon AB