en-US,en;q=0.5
News / Nordicon Informerar – Indien i Lock-down
26
Mar
26
Mar

Nordicon Informerar – Indien i Lock-down

Indiska myndigheter har beslutat att stänga ner landet i en så kallad Lock-down,
under 21 dagar fram till 15:e april.

Vi på Nordicon har under de senaste veckorna lastat ut en hel del last till Indien och förväntar oss så klart att se förseningar vid ankomst Indien. Likaså kommer situationen påverka våra importflöden från Indien, och vi måste förbereda oss på alla avgångar från Indien från nu till den 15:e april kommer ställas in.

Vi har blivit informerade om att våra partners Globelink WW kommer hålla öppet på distans. Terminalerna i Indien kommer hålla öppet tills vidare, men med begränsad personal och fokus kommer ligga på inkommande volymer.  
Vi förväntar oss en hög belastning på terminalerna och självklart en hel del förseningar. I vilken utsträckning är idag omöjligt att säga men vi övervakar situationen noggrant och våra partners jobbar för att detta ska ha så liten påverkan som möjligt på vår verksamhet.

Våra export-avgångar som primärt påverkas är de som seglade från Göteborg i mitten av februari och 3-4 veckor efter det. Det som seglar efter 15:e Mars kommer förhoppningsvis inte påverkas i samma grad.

Första importavgångarna från Indien beräknas i nuläget bli enligt nedan, men vi måste lägga en reservation för att datumen kan komma att förändras beroende på hur situationen utvecklas samt marknadens möjlighet att producera samt leverera varor.

Chennai: closing 17/4, ETD 22/4.
Mumbai: closing 16/4, ETD 19/4.
Tuticorin: closing 18/4, ETD 21/4.


Tveka inte att höra av er till oss om ni har några frågor kring ovan!