en-US,en;q=0.5
News / Nordicon integrerad med Nordens största TA-system Unifaun!
17
Feb
17
Feb

Nordicon integrerad med Nordens största TA-system Unifaun!

Nordicon integrerad med Nordens största TA-system Unifaun!

Hur vore det att ha EDI med Nordicon? Att kunna boka LCL direkt från ert eget datasystem? Få bokningsbekräftelse, fraktsedlar och statusrapport direkt in i er dator? Vi vill tro att det hade sparat er mycket tid och effektiviserat er LCL hantering. Nu finns det en enkel väg att få till EDI med Nordicon.

Nordicon har ingått ett samarbete med Unifaun, Nordens marknadsledande leverantör av TA-system (Transportadministration). Många av våra kunder är redan uppkopplade till Unifaun’s TA-system, vilket innebär att de nu även kan boka sjötransporter direkt med Nordicon via Unifauns nya sjömodul.

Unifaun har sedan många år tillbaka många direktkunder integrerade i sitt system, vilket innebär att de speditörer som väljer denna lösning kan erbjuda dessa exportörer/importörer EDI via Unifaun. Via Nordicon blir er LCL hantering då extremt effektivt, och nära nog ett sömlöst digitalt flöde. Så 2021!

Detta är det närmaste en EDI-uppkoppling med Nordicon man kan komma utan att fysiskt sätta upp en separat uppkoppling mellan oss och kunden. Överföringen sker enkelt via Unifauns sedan många år väl etablerat TA-system.
Alla Nordicon’s kontor i Norden är nu integrerade med Unifaun så kontakta oss om ni även vill se över detta system i Finland, Norge eller Danmark.

Förutom att boka direkt i sjömodulen får ni även tillgång till Nordicon’s alla generella statusrapporteringar via Unifaun. Nedan följer de olika statusrapporteringar som vi idag erbjuder men inom kort tillkommer även ett flertal nya viktiga statusrapporter.

Import 
Shipment departured (VDO)
Arrival at port (VAD)
Cargo unloaded (TCU)
Cargo picked up terminal (TCR)
Cargo delivered to c/ (ICR)

Export
Cargo picked up at s/ (PU)
Cargo arrived terminal (TCA)
Cargo loaded into container (TCL)
Vessel departed POD (VDL)
Vessel departed continental port (VDT)
Cargo arrived at final destination (ATA)

Unifaun

Unifaun är den klart ledande leverantören av TA-system i norra Europa. Med över 20 års erfarenhet erbjuder företaget innovativa och högkvalitativa TA-system som förenklar och förbättrar för såväl transportköpare som transportör. Varje dag skickas över 800 000 sändningar av 100 000 olika företag genom deras TA-system och de utgör på så sätt en central del i europeisk logistik.

Unifaun erbjuder nu även sjötransporter i och med att en ny sjömodul har utvecklats i samarbete med Nordicon. Observera att vid kontakt med Unifaun angående sjömodulen till Nordicon, är det viktigt att nämna – Unifaun TMS och ert kundnummer hos Nordicon. Det får ni enkelt av oss på Nordicon.

Kontakta Unifaun för mer och detaljerad information om den nya sjömodulen : sales@unifaun.com

Låter detta intressant?

Kontakta vår Sales and Marketing Manager, Peter Mike, så kan han berätta mer!

peter.mike@nordic-on.com
+46 733 150 651