en-US,en;q=0.5
News / Nordicon News 05.03.2020 – Koronavirus – COVID-19
05
Mar
05
Mar

Nordicon News 05.03.2020 – Koronavirus – COVID-19

Koronavirus – COVID-19 – Tilanne

Nyt on kulunut hiukan yli kuukausi siitä, kun saimme ensimmäistä kertaa tietoa koronaviruksesta ja sen leviämisen estävistä toimista Hubein maakunnan pääkaupungissa Wuhanissa. Sittemmin viruksen puhkeaminen on muuttunut  paikallisesta ongelmasta kansalliseksi ja edelleen globaaliksi. Olemme kaikki tunteneet tämän epidemian vaikutukset ja valitettavasti ne eivät ole vielä ohi. Nyt koronavirustartuntoja on jo Suomessakin ja voimme vain arvata, miten tämä vaikuttaa arkeen tulevaisuudessa.

Seuraavien tietojen tarkoituksena on antaa Sinulle katsaus siitä, miten Nordiconin liikenne Kiinaan/Kiinasta toimii ja mikä on edustajiemme tilanne tällä hetkellä.

Tilanne Globelinkillä Kiinassa

Globelinkillä on nyt täysi henkilöstö miltei jokaisessa toimistossa. Terminaalit ovat aloittaneet toimintansa, rahtimäärä ei valitettavasti ole normaalilla tasolla, mutta riittää ylläpitämään palveluamme ja suurta osaa liikenteestä. Tehtaat ovat käynnistyneet, ja niiden tuotantomäärät vaihtelevat eri maakunnissa, mutta tuotteiden valmistus on pääosin käynnissä. Kuljetusyritykset toimivat jälleen maakuntien sisällä, mutta maakuntien välisissä kuljetusratkaisuissa saattaa olla joitain ongelmia. Varustamoiden henkilökunta on myös saapunut töihin, mutta valtamerialusten peruutetut käynnit Kiinan eri satamiin viivästyttävät edelleen lastauksia.

Tuonti Suomeen

Kaikki Kiinan satamat ovat nyt toiminnassa ja Nordiconin liikenne toimii likimain normaalisti. Lyhyesti sanottuna – tuonti on jälleen täydessä vauhdissa!

Vienti Suomesta

Suurin ongelma viennissä Suomesta ja Euroopasta itään päin on konttien puute Kiinasta tulevan tuonnin vähentymisen vuoksi. Tämä yhdistettynä harvennettuihin lähtöihin Euroopan satamista johtaa kaluston ja laivatilan puutteeseen. Nordiconin vientiliikenne kuitenkin jatkuu, ja työskentelemme päivittäin varmistaaksemme, että meillä on riittävästi sekä kalustoa että laivapaikkoja.

Rautatie – loistava vaihtoehto!

Junaliikenteemme Kiinasta/Kiinaan toimii normaalisti, joten haluamme hehkuttaa rautatieliikennettä loistavana vaihtoehtona sekä tuonnissa että viennissä.

Seuraava juna Hefeistä lähtee 14.03.2020; tähän lähtöön ehtii vielä buukata lähetyksiä!

Nordiconilla on yli 3 vuoden kokemus rautatiekuljetuksista ja tarjoamme suoraa liikennettä omilla rahtikonteillamme, myös FCL-palvelua.

Muista, että voit nopeasti ja helposti laskea rahtihinnat verkkoportaalissamme ”My Nordicon”. Otathan yhteyttä, jos sinulla ei vielä ole kirjautumistietoja!

Vaikka olosuhteet ovat haasteelliset, seuraamme kehitystä tiiviisti ja työskentelemme päivittäin aktiivisesti ylläpitääksemme normaalin palvelutasomme.

Älä epäröi ottaa yhteyttä meihin, jos sinulla on kysyttävää.