en-US,en;q=0.5
News / Nordicon News 14.08.2023 – Australian ja Uuden Seelannin Brown Marmorated Stink Bug- ohjeistus kaudelle 2023-2024
14
Aug
14
Aug

Nordicon News 14.08.2023 – Australian ja Uuden Seelannin Brown Marmorated Stink Bug- ohjeistus kaudelle 2023-2024

Kauden 2023-2024 BMSB (Brown Marmorated Stink Bug) sesonki on asetettu 01.09.2023-30.04.2024 välille. Kaikki tällä aikavälillä lähetetyt lähetykset, jotka sisältävät riskiluokituksen saanutta tavaraa tai on valmistettu/laivattu riskiluokituksen saaneesta maasta, on fumigoitava.

Tarvitsemme Australiaan ja Uuteen Seelantiin lähteviltä lähetyksiltä kopion kauppalaskusta, jossa mainitaan lähetyksen alkuperämaa, sekä BMSB-todistus, jolla vahvistetaan tarvitseeko lähetys fumigointia, vai kuljetetaanko lähetys ilman fumigointia laivaajan vastuulla. Toivomme tiedon fumigoinnin tarpeesta buukkauksen yhteydessä, jotta mahdollisilta viiveiltä lastauksen kanssa voidaan välttyä.

Lähetämme buukkauksen yhteydessä BMSB-dokumentin, jonka suosittelemme tallentamaan, sillä samaa dokumenttipohjaa tullaan käyttämään koko BMSB-kauden ajan. Ilman kauppalaskua ja BMSB-dokumenttia emme voi lastata lähetystä Helsingistä.

Jokaisella lähetyksllä tulee olla fumigaatio-sertifikaatti tai BMSB-dokumentti, jolla vahvistetaan että lähetys ei tarvitse fumigointia. Ilman jompaakumpaa dokumenttia lähetys pysäytetään, ja voidaan vapauttaa vasta dokumenttien saamisen jälkeen. BMSB-dokumentti tulee olla laivaajan puolesta täytetty, allekirjoitettu ja leimattu.

Fumigointia ei tarvita lähetyksille, joiden alkuperämaa on Suomi tai jokin muu riskittömäksi luokiteltu maa. Mikäli tavaran alkuperä on jokin allaolevista riskiluokituksen saaneista maista, BMSB-fumigointi vaaditaan. Suoralla yhteydellä Antwerpin kautta lähetys tulee fumigoida, sillä Belgia on luokiteltu riskimaaksi.

Tarkempi ohjeistus tuotenimikkeistä, joilla on riskiluokitus, löytyy osoitteesta www.agriculture.gov.au/bmsb.

Mikäli lähetys tarvitsee fumigoinnin, tarjoamme tämän via Antwerp reitityksellä hintaan EUR 25,- / w/m (min EUR 175,-, sisältäen serifikaatin) ja via Singapore reitityksellä hintaan USD 50,- / w/m (min USD 150,- ) + USD 75,- / sertifikaatti. Antwerpin kautta on myös mahdollista suorittaa fumigointi sulphyr di fluoride hintaan EUR 35,- / w/m (min EUR 300,-, sisältäen sertifikaatin). Fumigointi Antwerpissä tehdään kerran viikossa sekä Australiaan että Uuteen Seelantiin.
Jos lähetys toimitetaan Australiaan tai Uuteen-Seelantiin ilman fumigointia, ja DAWR:n tarkistuksessa selviää, että fumigointi olisi ollut tarpeellinen, aiheutuneet kulut veloitetaan vastaanottajalta.

DAWR:n sivuilta löytyy runsaasti vastauksia ja tarkempaa tietoa. Jos haluatte lisätietoa, pyydämme teitä olemaan yhteydessä vienti-osastoomme osoitteessa exportfinland@nordic-on.com
 
Lähetyksen suojaaminen muovilla
Jos lähetys on kääritty muoviin, fumigointi ei ole yhtä tehokas, ja lähetys otetaan herkästi tarkistukseen, joka voi aiheuttaa viiveitä lähetyksen lastauksessa. Tämän johdosta edustajamme on antanut allaolevat ohjeet niille lähetyksille, joiden pakkaamisessa käytetään muovia:

Impervious wrapping perforation requirements:
1. Impervious wrappings must have 4 or more holes of 6 mm diameter or 5 or more holes of 5 mm diameter for every 100 mm x 100 mm of surface area. Wrappings with at least 6 pinholes per 10 mm x 10 mm surface area are also acceptable.
2. The wrapping must be in a single layer so the perforations are not blocked by the wrapping overlapping itself.
These requirements will apply for ALL cargo shipped from BMSB Target Risk Countries and also ALL cargo shipped via transshipment ports.


Maakohtaiset ohjeistukset
Tarkimmat ohjeistukset maakohtaisesti saa suoraan Australian ja Uuden-Seelannin hallitusten sivuilta:

AUSTRALIA  
https://www.agriculture.gov.au/biosecurity-trade/import/before/brown-marmorated-stink-bugs
NEW ZEALAND
https://www.mpi.govt.nz/import/vehicles-machinery-parts/brown-marmorated-stink-bug-requirements-for-importers/