en-US,en;q=0.5
News / Nordicon News 18.08.2022 – Australian ja Uuden Seelannin Brown Marmorated Stink Bug -ohjeistus kaudelle 2022-2023
18
Aug
18
Aug

Nordicon News 18.08.2022 – Australian ja Uuden Seelannin Brown Marmorated Stink Bug -ohjeistus kaudelle 2022-2023

Australian ja Uuden-Seelannin Brown Marmorated Stink Bug -ohjeistus kaudelle 2022-2023

Australian Department of Agriculture and Water Resources (DAWR) on asettanut vuosittaisen BMSB (Brown marmorated stink bug) sesongin 01.09.2022-30.04.2023 välille. Tällä aikavälillä lähteviltä lähetyksiltä Australiaan tai Uuteen-Seelantiin tarvitaan kopio kauppalaskusta, jossa mainitaan lähetyksen alkuperämaa, sekä BMSB-todistus, jossa vahvistetaan tarvitseeko lähetys fumigointia vai kuljetetaanko lähetys ilman fumigointia laivaajan vastuulla. Toivoisimme tietoa fumigoinnin tarpeesta jo buukkausvaiheessa, jotta mahdollisilta viiveiltä lastauksen kanssa voidaan välttyä.

Lähetämme buukkauksen yhteydessä BMSB-dokumentin, jonka suosittelemme tallentamaan, sillä samaa dokumenttipohjaa tullaan käyttämään koko kauden ajan. Ilman kauppalaskua ja BMSB-dokumenttia emme voi lastata lähetyksiä Helsingistä.
 
BMSB-fumigointia ei tarvita lähetyksille, joiden alkuperämaa on Suomi tai jokin muu BMSB-riskittömäksi luokiteltu maa. Mikäli tavaran alkuperä on jokin allaolevista riskimaista, BMSB-fumigointi vaaditaan.

Lisäksi osa tuotenimikkeistä ovat target high risk goods, joiden kohdalla fumigointi tarvitaan. Tarkempi ohjeistus tuotenimikkeistä löytyy osoitteesta www.agriculture.gov.au/bmsb.

Mikäli lähetys tarvitsee fumigoinnin, tarjoamme tämän via Antwerp reitityksellä hintaan EUR 20,- / w/m (min EUR 150,-) ja via Singapore reitityksellä hintaan USD 50,- / w/m (min USD 150,- ) + USD 75,- / sertifikaatti. Antwerpin kautta on myös mahdollista suorittaa fumigointi sulphyr di fluoride hintaan EUR 30,- / w/m (min EUR 275,-). Fumigointi Antwerpissä tehdään kerran viikossa sekä Australiaan että Uuteen Seelantiin.
 
Jos lähetys toimitetaan Australiaan tai Uuteen-Seelantiin ilman fumigointia, ja tarkistuksessa selviää, että fumigointi olisi ollut tarpeellinen, aiheutuneet kulut veloitetaan vastaanottajalta.
 
DAWR:n sivuilta löytyy runsaasti vastauksia ja tarkempaa tietoa. Jos haluatte lisätietoa, pyydämme teitä olemaan yhteydessä vienti-osastoomme osoitteessa exportfinland@nordic-on.com.