en-US,en;q=0.5
News / Nordicon News 22.09.2021 – Q&A : Nordiconin uusi globaali agentti ECU Worldwide
22
Sep
22
Sep

Nordicon News 22.09.2021 – Q&A : Nordiconin uusi globaali agentti ECU Worldwide

Nordiconin uusi globaali agentti ECU Worldwide

Nordiconin agenttivaihdos käynnistyi 1. syyskuuta, kun Nordiconin edustajat Yhdysvalloissa, Kanadassa, Keski- ja Etelä -Amerikassa, Afrikassa ja Välimerellä muuttuivat. Mainituilta alueilta lähtevät buukkaukset on nyt tehty ECU Worldwiden kautta aiempien antamiemme tietojen mukaan.

Muualta maailmasta muutos tapahtuu 1. marraskuuta alkaen, jolloin siirrymme Globelinkin agenttiverkostosta ECU Worldwideen.

Olemme aiemmin lähettäneet aiheesta uutiskirjeitä sekä soittaneet asiakkaillemme kertoaksemme, mitä tämä muutos tarkoittaa. Muutoksen alkuvaihe on sujunut erittäin hyvin, mutta olemme saaneet joitakin kysymyksiä. Ajattelimme listata niistä muutamia selkiyttääksemme hieman mahdollisia avoimia pohdinnan alle jääneitä asioita.

Q: Kuinka suuren osuuden Nordicon-konsernista ECU Worldwide on ostanut?
A: ECU Worldwide on ostanut 65% ja alkuperäiset omistajat omistavat edelleen 35% konsernista.

Q: Liittyykö myyntiin henkilöstömuutoksia Nordicon -yrityksissä?
A: Ei, koko henkilökunta jatkaa entiseen tapaan ja ainoat muutokset ovat henkilöstön lisääminen ECU Nordicista Tanskassa sekä uudet työntekijät, joiden rekrytointi on käynnissä niin Ruotsissa kuin Norjassa.

Q: Mitä Nordiconin edustajavaihdos vaikuttaa asiakkaiden rahteihin / sopimuksiin?
A: Edustajan vaihto ei vaikuta rahtihintoihin tai sopimuksiin, kaikki pysyy entisellään. 

Q: Mitä minun pitäisi tehdä Nordiconin asiakkaana?
A: Tuontiasiakkaiden on varmistettava, että lähetykset, jotka tulevat Nordiconin kautta, on 1. marraskuuta alkaen lähteviin lähtöihin buukattu lähtöpäässä  ECU Worldwiden kautta. Tulemme pian lähettämään tarkemmat tiedot viimeisestä Globelinkin hoitamasta lähdöstä ja ensimmäisestä ECU Worldwiden kautta lähtevästä lähdöstä sekä täydellisen luettelon edustajista.

Vaihdos ei vaikuta vientiasiakkaisiin, mutta on hyvä tietää, että lähetyksen saapuessa perille sitä hoitaa uusi edustaja.

Q: Mitä tapahtuu, jos emme vaihda agenttia tuonnissa, esimerkiksi Yhdysvalloista?
A: Jos asiakkaamme jatkavat tuontilähetysten tilaamista aiempien agenttiemme kautta, tavarat lähetetään heidän uudelle kumppanilleen Ruotsiin (ja sieltä Suomeen). Yhdysvalloista (Carotrans) ja Kanadasta (Odyssey) se on nyt tietojemme mukaan Holship.

Q: ECU Nordicilla on konttori ja toimintaa myös Suomessa. Toimiiko Nordicon heidän kanssaan nyt?
A: Nordicon AB osti syyskuussa Ecu Nordicin liiketoiminnan. Suurin osa heidän henkilöstöstään on nyt Nordicon AS:ssa Tanskassa ja me yhdistämme Nordiconin ja ECU Nordicin volyymit. Tämä vahvistaa meitä huomattavasti Tanskassa, mikä luo mahdollisuuksia lisätä kappaletavaralastauksiemme määrää. Suomessa henkilökuntaa ei siirry Nordiconin palvelukseen tässä vaiheessa.

Q: Oliko ECU Nordic Tanskassa ECU Worldwide Intian omistuksessa?
A: Ei, ECU Nordic oli vain Mads Wintherin omistama agentti. Kuten sanottu, tämä liiketoiminta on nyt integroitu Nordiconiin ja se on meidän omistuksessamme. Kaikki Pohjoismaiden ECU Worldwiden toimintaan liittyvät asiat ovat nyt Nordiconin alaisia.

Q: Minusta ECU:n palvelu on / on ollut heikkoa Pohjoismaissa. Onko se nyt muuttumassa?
A: Ehdottomasti. Kuten sanottu, Nordicon ottaa haltuunsa kaikki ECU Worldwide -toiminnot Pohjoismaissa, joten Nordiconin läsnäolo, liikenne, palvelu ja IT -työkalut ovat ne mitä saat, kun buukkaat ECU Worldwiden kautta lähetyksesi.

Q: Tuleeko Nordicon muuttamaan nimensä ECU:ksi tai muuttuuko jokin muu asia?
A: Ei. Nordicon on sama kuin aina ennenkin. Mikään ei muutu. Nimi, henkilökunta, portaali, terminaali – kaikki on kuten normaalisti tähän astikin. Ainoa ero on, että meillä on nyt toinen agenttiverkosto ympäri maailman. Siis “Business as usual” toisin sanoen. 

Q: Onko ECU Worldwide vahva kappaletavaratoimija maailmanmarkkinoilla?
A: Kyllä, yksi maailman suurimmista ja heillä on omat toimistot 180 maassa. Todennäköisesti nopeimmin kasvava toimija, jolla on markkinoiden parhaat IT -ratkaisut.

Q: Muutetaanko Nordiconin IT -järjestelmä “Brickz” ja asiakasportaali “My Nordicon” nyt ECU -järjestelmäksi?
A: Ei, Nordicon jatkaa nykyisellä järjestelmällä paikallisen asiakkaiden kanssa, mutta tulevaisuudessa se tullaan integroimaan ECU:n järjestelmän suuntaan näkyvyyden varmistamiseksi maailmanlaajuisesti asiakkaille. Toisin sanoen parannusta edelleen ja uusia kehitysmahdollisuuksia tulevaisuudessa.

Q: Jatkaako Nordicon kaikkien vienti- ja tuontiliikenneyhteyksiensä kanssa?
A: Kyllä, kaikki nykyinen liikenne jatkuu normaalisti. Toisin sanoen noin 60 yhteyttä tuonnissa Pohjoismaihin ja noin 20 viennissä. Nordicon lisää myös volyymiaan ECU Tanskan oston myötä, mikä lisää liikennettä Tanskassa samoin kuin ECU-verkosto maailmanlaajuisesti lisää Nordiconin volyymia ja näin myös liikennettä kaikissa Pohjoismaissa. 

Q: Jatkaako Nordicon viennin tarjoamista Hampurin kautta pienempiin kohteisiin ympäri maailmaa?
A: Ei, olemme jo siirtyneet Hampurista ECU Antwerpeniin, joka tarjoaa suuren määrän suoria palveluja maailmanlaajuisesti. Tämä pätee erityisesti Etelä-Amerikan, Karibian, Afrikan ja Välimeren kohteisiin. Muutos vahvistaa merkittävästi Nordiconin maailmanlaajuista liikennettä. Jatkamme toki myös omin suorien yhteyksien kehittämistä ja laajentamista.

Q: Miten ECU Worldwide vaikuttaa Nordiconin junatoimintoihin?
A: Agenttiverkoston vaihdos ei vaikuta Nordiconin juna-agentteihin, World Panda Logistics on edelleen edustajamme junalähetyksien osalta.

Q: Vaihtuuko Nordiconin käyttämä terminaali Suomessa?
A: Ei vaihdu, jatkamme Nurmisen kanssa markkinoiden nopeinta ¨last mile ja lastaus-palvelua¨ sekä IT -palveluiden kehittämistä.

Q: Vaikuttaako ECU -kumppanuus Nordiconin Skippisten järjestämiseen?
A: Ei, Skippis tullaan tänäkin vuonna järjestämään Nurmisen kanssa. Ilmoittautuminen näihin perjantaina 12.11.2021 Maxinessa (Kampin kuudennessa kerroksessa) klo 17.30 alkaen pidettäviin karkeloihin on jo käynnissä, muistathan ilmoittautua osoitteeseen jenni.isotalo@nordic-on.com

Mikä sitten on tämän uuden kumppanuuden ydin?

Nordicon on edelleen Nordicon. Henkilökunta, palvelutarjonta, asiakaspalvelu, kilpailut ja Skippisten järjestäminen säilyvät ennallaan. Nyt meillä on suurempi ja vahvempi kumppani maailmanmarkkinoilla, mikä antaa meille edellytykset nostaa palveluvalikoimamme uusille korkeuksille! Näin ollen vanha agentti ECU Nordic ei ole enää olemassa, vaan on sulautunut Nordiconiin, joka on, aivan kuten aina ollut, Number 1.