en-US,en;q=0.5
News / Nordicon News 26.06.2024 – Suora palvelu kappaletavaratoimijan silmin
26
Jun
26
Jun

Nordicon News 26.06.2024 – Suora palvelu kappaletavaratoimijan silmin

Suoran palvelun merkitys

Me Nordiconilla käytämme usein sellaisia käsitteitä kuin esimerkiksi ”Tarjoamme suoraa palvelua”. Meille kappaletavaratoimijana siis itsestään selviä käsitteitä, jotka eivät välttämättä ole yhtä yksinkertaisia tai selkeitä kaikille alan toimijoille. Tämän vuoksi ajattelimme, että on ehkä hyvä selventää tämän merkitystä.

Suora palvelu – koko matkan avaamaton kontti

Suora palvelu tarkoittaa, että Nordiconin kontit suljetaan lastaussatamassa ja avataan vasta sen saapuessa kohdesatamaan. Kappaletavaran buukkaaminen suoralla Nordiconin yhteydellä ei sisällä tavaroiden uudelleenlastausta, vaan kontti menee ensin paikallislaivalla Euroopan satamaan, missä se lastataan valtamerialukseen. Tämä on tekninen yksityiskohta, mutta tarkoittaa myös, että konttia ei ole avattu tai lastiin kajottu.

Jos esimerkiksi lastaamme Helsingissä kontin, joka on matkalla Singaporeen, suljemme kontin ovet Helsingissä ja avaamme ne ensimmäistä kertaa vasta Singaporessa. Se on suoraa palvelua kappaleoperaattorin näkökulmasta.

Singaporeen suuntautuvassa kontissa voi olla tavaroita, jotka ovat menossa esimerkiksi Jakartaan tai Manilaan. Singapore toimii sitten jälleenlaivauskeskuksena ja on lopullinen kohde, mitä kutsutaan suoraksi palveluksi.

Nordicon on markkinajohtaja, jolla on eniten suoria kohteita

Nordiconin vienti lastaa viikoittain suoraan noin 30 kohteeseen Pohjoismaista.
 
Helsingistä lastaamme joka viikko suoraan New Yorkiin, Nhava Shevaan, Singaporeen, Shanghaihin ja Busaniin. Nämä suorat kohteet ovat sitten hubeja sadoille lopulliselle kohteelle maailmanlaajuisesti.

Suora lastaus merkitsee vähemmän riskejä, suurempaa joustavuutta ja tavaroiden parempaa hallintaa. Jos sinulla on lähetyserä, jota voimme käyttää peruskuormana uudelle suoralle palvelulle, otathan meihin yhteyttä, niin katsomme mahdollisuudet lastaamiseen suoralla yhteydellä.

Nordiconin tuonti tarjoaa suoraa palvelua peräti 70 satamasta viikoittain Pohjoismaihin.

Tärkeä yksityiskohta on, että Nordiconilla markkina-asemansa johdosta riittää tavaraa lastattavaksi jopa neljään satamaan Pohjoismaissa.
 
Esimerkiksi Shanghaista lastaamme joka viikko suoraan Helsinkiin, Göteborgiin, Osloon ja Århusiin. Näin meillä on helposti neljä suoraa yhteyttä; sama pätee Hongkongiin, Singaporeen, New Yorkiin, Nhava Shevaan ja useisiin muihin suuriin keskussatamiin.

Tämä mahdollistaa nopeamman ja turvallisemman kuljetuksen ilman uudelleenlastausta esimerkiksi Göteborgissa tai Hampurissa tarvittavine jatkokuljetuksineen edelleen Helsinkiin.


Toivottavasti tämä ei mennyt liian tekniseksi ja opit jotain suoran palvelun merkityksestä kappaletavaraoperaattorin maailmassa. Se on olennainen osa läpinäkyvää, vakaata ja tehokasta kuljetusketjua ja tekee mielestämme Nordiconista ilmeisen valinnan kappaletavaralähetyksillesi.
 

Ota yhteyttä, niin kerromme mielellämme lisää!