en-US,en;q=0.5
News / Nordicon news – Situationen i USA & container imbalance surcharge (import)
27
Mar
27
Mar

Nordicon news – Situationen i USA & container imbalance surcharge (import)

Uppdatering från vår agent Carotrans

Vår samarbetspartner Carotrans är för närvarande fullt operationellt på alla orter, om än med viss personal jobbandes hemifrån. Även all terminalverksamhet är igång, dock med reducerade öppettider på vissa platser. Samma gäller för gateway-terminaler vilket möjliggör fortsatt utlastning av gods från USA.

Carotrans övervakar kontinuerligt situationen och vi står i nära kontakt med dem för att hålla oss uppdaterade om hur läget utvecklas. Skulle situationen förvärras, så kan vi inte utesluta att våra importtrafiker kommer att påverkas.

Container imbalance surcharge

Vi har fått information från Carotrans att de tvingas ta ut en Container Imbalance Surcharge (CIS) om 10 USD w/m, fr o m ETD 1 april. Denna kostnad härrör främst från obalansen som bristen på containers från Kina har medfört.
Tydligen är detta något som hela marknaden har gått ut med, så kanske har ni redan fått informationen från era partners i USA.

På allmän begäran kommer vi att baka ihop ett antal tilläggskostnader som berör USA och därigenom reducera antalet rader på våra fakturor, vilket ni kommer se i nästa offert som skickas ut i början av nästa vecka.


Har ni några frågor eller funderingar är ni varmt välkomna att höra av er till oss. Trevlig helg!