en-US,en;q=0.5
News / Nordicon News – Storsatsning med ny terminal i Göteborg!
28
Apr
28
Apr

Nordicon News – Storsatsning med ny terminal i Göteborg!

Terminalverksamhet i anslutning till Göteborgs Hamn

Efter att ha bedrivit terminalverksamhet i Göteborg under de senaste 15 åren, först som Göteborgsterminalen och senare under namnet Kärraterminalen/KATGOT, är vi nu redo att ta nästa steg i vidareutvecklingen av Nordicon-gruppen, med en storsatsning inom terminalverksamhet!

Den 1 Nov 2020 tillträder vi en modern terminal just utanför Göteborgs hamn (Förrådsgatan). Nordicon har under en längre tid planerat en expansion av vår neutrala terminalverksamhet i Göteborg. Tack vare detta hyresavtal kan vi nu förverkliga vår ambition att erbjuda våra speditörskunder ett bredare utbud av tjänster. Fokus kommer att ligga på hantering av import- och export-samlastning, men lokalen och det geografiska läget öppnar även upp för nya möjligheter inom lagring och logistikhantering.

Terminalen är ett varmt hög-lager med 17 lastportar samt en större port för sidolastning, på dryga 11.000 kvm. Byggnaden har nyligen genomgått en omfattande renovering, fått nya golv och portar samt en mer energieffektiv belysning. En stor del av ytan utrustas med pallställ som möjliggör lagring och tillhörande hantering.  

Trots att tillträdet till den nya terminalen inte är förrän i november, finns det redan nu möjlighet för oss att erbjuda lossning, lastning samt lagring för pallgods i denna lokal.

Har ni behov av terminalytor omgående, kontakta oss redan idag för offert av både korta eller långa uppdrag.