en-US,en;q=0.5
News / Nordicon rail – Ett högaktuellt komplement till flyg och sjö. Nu med veckoservice från Hefei!
22
Apr
22
Apr

Nordicon rail – Ett högaktuellt komplement till flyg och sjö. Nu med veckoservice från Hefei!

Järnvägen blir ett allt självklarare fraktalternativ och nu startar veckoservice från Hefei!

I dessa tider har fler och fler kunder upptäckt att järnvägen är ett bra komplement till både sjö och flyg. Vi märker i synnerhet att järnvägen ersätter flyg i större omfattning nu när flygpriserna höjts kraftigt som konsekvens av minskat antal flygavgångar. I tillägg till detta har vi noterat att ett stort antal schemaförändringar på sjön (blank sailing), till följd av COVID-19, drivit upp intresset för att boka järnväg.

Fyllnadsgraden på tågen är därför just nu väldigt hög, och de kommande två avgångarna från Hefei är redan nästan helt fullbokade. För att möta behovet har tågoperatören därför beslutat att öka frekvensen till veckoservice mellan Hefei och Helsinki, från tidigare fortnightly. I steg ett kommer detta pågå under en period om fem veckor för att möta rådande behov och sedan utvärderas.

Utöver vår trafik via Finland så fortsätter vi med direktservice till Göteborg, som vi tack vare god support från er kunder lyckats bygga varje vecka under mars och april.

Om ni fortfarande ”står kvar på perrongen” och ännu inte använt Nordicons tågservice, så är det hög tid att öppna upp för denna relativt nya produkt, som på kort tid gjort sig självklar på fraktmarknaden.

Hör av er till oss om ni har några frågor eller vill få en genomgång, så kan vi boka in ett videomöte på studs!

Närmaste avgångar via Hefei – Helsingfors – Sverige:
ETD 9/5 closing Hefei: 5/5
ETD 15/5 closing Hefei: 11/5
ETD 23/5 closing Hefei: 19/5

Närmaste avgångar på vår direktservice Hefei – Hamburg – Göteborg:
ETD 29/4 closing Hefei: 25/4
ETD 6/5 closing Hefei: 2/5
ETD 13/5 closing Hefei: 9/5
ETD 20/5 closing Hefei: 16/5

På grund av den ökade efterfrågan så ber vi er att, i den mån det är möjligt, försöka boka in er last med god framförhållning för att garantera plats på en passande avgång.

Kontakta Jessica och Sebastian vid förfrågningar eller bokningar.

Trevlig eftermiddag!