en-US,en;q=0.5
News / Nordicon Sea/Rail service – 36 dagar från Kina!
20
Jun
20
Jun

Nordicon Sea/Rail service – 36 dagar från Kina!

Fortsatt ansträngt läge på kontinenten

Rederierna spår fortsatt ansträngt läge på kontinenten under resten av 2022 i både Rotterdam, Antwerpen och Hamburg. Genomsnittlig transittid för traditionell sjöfrakt ligger på i nuläget ca 55-60 dagar från Kina till Göteborg. 

Nordicon Sea/Rail service – endast 36 dagar

Vår sea/rail-lösning från Kina till norden via Pireus, Grekland, har utvecklats till en stabil veckoservice. Samlastningsgods hämtas upp över hela Kina till vår hub i Yantian där våra direktkonsoler stängs för att skeppas ut med traditionell sjötransport till Pireus.

Från Pireus transporteras enheterna vidare med tåg genom Europa. Vid ankomst i Göteborg har våra sea/rail-enheter prioriterad lossning på Nordicon Terminals, vilket ger oss en transit på endast 36 dagar – lossat och klart!

För FCL så kan vi erbjuda lösningar från samtliga bashamnar i Kina med flertalet avgångar per vecka.

Via kalkylatorn i My Nordicon kan ni enkelt få fram all in-priser från de flesta större orter i Kina till Göteborg. Saknas just din ort, ber vi er att kontakta oss så löser vi pris på studs!

Inom kort hoppas vi kunna acceptera lithiumbatterier i vår sea/rail service

Som en vidareutveckling tittar vi nu på möjligheten att acceptera non DG-gods som innehåller Lithiumbatterier i denna service. Vi arbetar på att få alla bitar på plats, så håll utkik efter kommande utskick inför vår första avgång med accept av li-batterier.

Vill du veta mer eller boka ditt gods i vår sea/rail service – kontakta oss på railsweden@nordic-on.com