en-US,en;q=0.5
News / Nordicon Terminals går den gröna vägen
21
Feb
21
Feb

Nordicon Terminals går den gröna vägen

Nordicon Terminals tar ytterligare ett steg in i den gröna omställning som vi jobbat med sedan ett par år tillbaka, när vi nu minskar utsläppen av CO2 på våra transporter till och från Göteborgs Hamn. I samarbete med Skaraslättens Transport AB kommer alla container transporter nu ske med el-dragbil. El-lastbilen, en Volvo FH Electric, kommer nu att köra dedikerat för Nordicon Terminals mellan terminalen på Förrådsgatan och Göteborgs Hamn.

Det är en utveckling som Göteborgs Hamn AB välkomnar och vill fortsätta understödja enligt hamnens VD Elvir Dzanic.

– Det är väldigt roligt att se omställningen ske här och nu. Från hamnens sida är det viktigt att vi fortsätter att sänka trösklarna för de som vill ställa om för ett mer klimatsmart transportsystem, säger Elvir Dzanic, VD på Göteborgs Hamn AB.

Terminalen på Förrådsgatan har en tågräls där vi snart kommer att kunna ta emot tågtransporter. Vi har under februari genomfört tester av anslutningen och nu väntar bara tillståndet som väntas vara klart inom kort.

“Att vi nu kan ta emot järnvägstransporter öppnar upp
för helt nya möjligheter på terminalen” 

– Emil Carlström, VD Nordicon Terminals
.

Nordicon Terminals har tagit sig an utmaningen att effektivisera terminaltjänster mot speditions och logistikmarknaden, och samtidigt driva utvecklingen i miljöfrågan framåt. Tillsammans med nya digitala verktyg och ett uppgraderat datasystem, kommer arbetet på våra två terminalenheter att effektiviseras ytterligare i framtiden, med stort fokus på hållbarhet. 

Sedan en tid tillbaka är även alla truckar på Nordicon Terminals eldrivna, något som påverkat arbetsmiljön positivt.

Allt ovan gör Nordicon Terminals till en modern och hållbar terminal som välkomnar nya kunder och nya uppdrag.

Nordicon Terminals AB
Förrådsgatan 18
S-418 79 Göteborg, Sweden
Telephone: +46 10 129 59 80
Email: sales@nordiconterminals.com