en-US,en;q=0.5
News / Nordicon Terminals – Neutral terminalverksamhet i anslutning till Göteborgs Hamn!
29
Sep
29
Sep

Nordicon Terminals – Neutral terminalverksamhet i anslutning till Göteborgs Hamn!

Neutral terminalverksamhet i anslutning till Göteborgs Hamn

Efter att ha bedrivit terminalverksamhet i Göteborg under de senaste 15 åren, först som Göteborgsterminalen och senare under namnet Kärraterminalen/KATGOT, är vi nu redo att ta nästa steg i vidareutvecklingen av Nordicon-gruppen, med en storsatsning inom terminalverksamhet.

Det finns ett stort behov av terminaltjänster och lagerhållning av gods i direkt anslutning till Göteborgs hamn och detta ser vi som en möjlighet att utveckla vår neutrala terminalverksamhet. Terminaldriften skall nu bli en fullt integrerad del av Nordicon ‘s verksamhet och vi kommer därmed att bredda vårt utbud av tjänster mot speditions och logistikmarknaden.

Nordicon Terminals

Den 1 Nov 2020 tillträder vi en modern terminal på Förrådsgatan 18, just utanför Göteborgs hamn. Nordicon har under en längre tid planerat en expansion av vår neutrala terminalverksamhet i Göteborg. Tack vare detta hyresavtal kan vi nu förverkliga vår ambition att erbjuda våra speditörskunder ett bredare utbud av tjänster. Fokus kommer att ligga på hantering av import- och export-samlastning, men lokalen och det geografiska läget öppnar även upp för nya möjligheter inom lagring och logistikhantering.

Terminalen är ett varmt hög-lager med 17 lastportar samt en större port för sidolastning, på dryga 11.000 kvm. Byggnaden har nyligen genomgått en omfattande renovering, fått nya golv och portar samt en mer energieffektiv belysning. En stor del av ytan utrustas med pallställ som möjliggör lagring och tillhörande hantering.

Den nya terminalen på Förrådsgatan står nu redo att möta marknadens ökade behov av omlastning, lagring och Pick & Pack. Man breddar därmed sitt utbud av tjänster och satsar på att höja sin service genom en rad investeringar.

Vi har redan tjuvstartat på nuvarande terminal med att implementera ett nytt system av läsplattor som används vid lastning och lossning av samlastningsgods.

En stor fördel i detta varmlager är naturligtvis även arbetsmiljön för personalen som kommer att öka trivseln och resultera i ökad kvalitet och effektivitet.

Alla diesel-truckar byts ut mot el, vilket effektiviserar hanteringen och främjar miljön.

Vår terminalsatsning ligger rätt i tiden och vi har en ambition att växa som en neutral leverantör av olika tjänster för Nordens speditions och logistikbolag i framtiden.

Har ni behov av terminalytor eller tjänster omgående?

Trots att tillträdet till den nya terminalen inte är förrän i november, finns det redan nu möjlighet för oss att erbjuda lossning, lastning samt lagring för pallgods i denna lokal.

Kontakta oss redan idag för offert av både korta eller långa uppdrag.

Emil Carlström
VD Nordicon Terminals

Med beslutsamhet och en nyfikenhet för nya smarta lösningar kommer Emil att ge Nordicon Terminals det helhjärtade fokus som krävs där att få verksamheten att glänsa på Förrådsgatan.

Har du några frågor eller vill du veta mer?
Ring Emil på +46 769 477 773