en-US,en;q=0.5
News / Nordicon´s service till/från Kina – Senaste status COVID-19
04
Mar
04
Mar

Nordicon´s service till/från Kina – Senaste status COVID-19

Coronaviruset – COVID-19

Nu har det gått lite mer än en månad sedan vi först fick information om Coronaviruset, och de oroligheter som följde i Wuhan, Hubei provinsens huvudstad. Sedan dess har virusutbrottet gått från ett lokalt problem, till nationellt och nu globalt. Vi har alla känt av effekterna av denna epidemi och det är tyvärr inte slut ännu, som ni alla är medvetna om. Nu är Coronaviruset på hemmaplan och vi kan bara gissa hur detta kommer påverka vardagen framöver.

Vi tänkte med följande information ge er en bild av hur det står till med Nordicon’s trafik från/till Kina och vår agent i rådande stund.

Status hos Globelink i Kina

Globelink har nu full personalstyrka på kontoren, med något undantag. Terminalerna har kommit igång igen, godsvolymen är självfallet inte upp i normal nivå, men tillräckligt för att upprätthålla vår service och de flesta trafiker. Fabrikerna har startat upp, med varierande styrka i de olika provinserna men produktionen är till stor del igång igen. Åkerierna arbetar igen inom provinserna, men det finns fortfarande en del problem med transportlösningarna emellan provinserna. Rederierna har också personal på plats, men de indragna anlöpen till de olika hamnarna i Kina haltar fortfarande.

Import till Sverige

Alla hamnar i Kina är nu igång och Nordicon’s trafik fungerar mer eller mindre med normal service.
Kort sagt – Importen är i gång igen med full styrka.

Export från Sverige

Ett stort problem vi nu märker av på export från Sverige och Europa, är containerbristen till följd av den minskade importen från Kina. Detta kombinerat med färre antal seglingar resulterar i platsbrist. Men, Nordicon’s exporttrafiker rullar på och vi arbetar dagligen med att försäkra oss om att vi får både utrustning och plats på båtarna.

Rail – Ett bra alternativ till försenat gods!

Vi vill flagga för järnvägstransport som ett bra alternativ i dessa tider. Tågen går som vanligt, dvs som på räls!

Både för import och export är järnväg ett mycket bra alternativ. Nordicon har över 3 års erfarenhet inom järnvägstransport och erbjuder direkttrafik med egna samlastningscontainers samt FCL service.

Ni kan snabbt och enkelt räkna på järnvägstransport i vår webportal My Nordicon. Kontakta oss om ni saknar inloggningsdetaljer!

Vi följer utvecklingen noggrant och jobbar dagligen aktivt för att hålla samma servicenivå som vanligt, men under omständigheterna kan vi inte ge några garantier då situationen ständigt kan förändras.

Tveka inte att höra av er till oss om ni har några frågor. Trevlig eftermiddag!