en-US,en;q=0.5
News / Nu kan ni koppla upp er mot Nordicons API!
11
Mar
11
Mar

Nu kan ni koppla upp er mot Nordicons API!

API – enklare kan det inte bli!

API är en förkortning av Application Programming Interface och hjälper företag att dela med sig av data på ett kontrollerat sätt. Även om du kanske inte är medveten om det använder du förmodligen API:er dagligen.

Nordicon öppnar nu upp möjligheten för våra kunder att koppla upp sig mot vår API. Ett tillfälle att få tillgång till detaljerna ni behöver för att effektivisera ert informationsflöde!

Hur funkar det?

API är ett slags bibliotek som används för att program, system och applikationer på ett enkelt sätt ska kunna prata med varandra. Det fungerar så att ert system frågar Nordicon’s API efter en specifik frakt eller segling, Nordicon’s API tar fram den informationen från det interna systemet och skickar tillbaka det direkt in i ert system. Snabbt och enkelt!

Med hjälp av denna API kan ni använda informationen vidare på er egna hemsida eller få information om en specifik skeppning direkt in i ert system. Denna information kan ni även omvandla och skicka vidare till er slutkund. Man kan med andra ord hämta så lite eller så mycket information man önskar. Möjligheten att få det precis så som ni vill, har aldrig varit närmre.

Vad kan Nordicons API göra för dig idag?

API:er gör att program som är bra på en sak får göra just den saken och My Nordicon innehåller en massa saker som vi tror att ni kunder behöver. Den information som i dagsläget är möjligt att hämta på Nordicon’s API är  

  • Seglingsdetaljer
  • Fraktberäkning
  • Offerter
  • Inlandstransporter
  • Status rapporter (Milestones)

Som om ovan inte vore nog, arbetar vi vidare med utvecklingen av vår API utefter våra kunders behov och inom snar framtid kommer vi även att ha en bokningsmöjlighet på plats!

Denna information gäller både import och export, sjö samt tåg och kan hämtas från alla Nordicons kontor i Norden.

Låter detta intressant?

Kontakta vår Sales and Marketing Manager, Peter Mike, så kan han berätta mer!

peter.mike@nordic-on.com
+46 733 150 651