en-US,en;q=0.5
News / Nytt avsnitt av Containers & Entertainers i din podcast app!
12
May
12
May

Nytt avsnitt av Containers & Entertainers i din podcast app!

Nytt podcastavsnitt av Containers & Entertainers

Containers & Entertainers är inne på sin fjärde säsong och släpper idag ett nytt avsnitt

“Politiken i logistiken”

Hur hör logistik och politik ihop? Vi har bjudit in Helena Gellerman (L) som sitter i riksdagens trafikutskott för att ta reda på vilka frågor som ligger högst upp på dagordningen.

Svenska staten beräknas satsa 900 miljarder kronor på utbyggnad av infrastrukturen det närmsta decenniet, men vart kommer pengarna att ta vägen? Kommer Sveriges transportflaskhals nummer ett, stambanan mellan Göteborg och Alingsås att prioriteras, eller är det kanske så att biltrafiken har hunnit konkurrera ut järnvägen till dess?

När beräknas alla lastbilar att drivas av el och kommer det då att finnas tillräckligt med ladd-stolpar eller ens el att tillgodose framtidens behov? Vi pratar även om pråmtransporter och att Göteborg snart har Europas grönaste hamn.

Vår gäst hjälper oss att nå klarhet i det mesta, samtidigt som Linus avslöjar ett förflutet inom politiken och Peter berättar vad som gjorde att han valde att hålla sig borta från att engagera sig politiskt. Vi får även veta vad ”Fit for 55” innebär och varför Helena häver öl i duschen.

Lyssna och njut!