en-US,en;q=0.5
News / Nytt avsnitt från Containers & Entertainers i din podcastapp!
08
Dec
08
Dec

Nytt avsnitt från Containers & Entertainers i din podcastapp!

Containers & Entertainers släpper idag ett avsnitt där Linus och Peter bjuder in lyssnarna på deras marknadsstrategi genom åren som innehåller en del galna ideer. Vill du veta hur man bygger ett varumärke utanför boxen i vår något stelbenta bransch? Då är detta ett avsnitt för dig!

Hur bygger man ett inspirerande varumärke i en traditionell bransch?

För 20 år sedan bestämde sig Peter och Linus att satsa på en marknadskommunikation utanför boxen. Att göra det oväntade och att äga arenor som ingen annan i branschen tidigare tagit sig an blev grunden i varumärkesbyggandet av Nordicon.

Poddens moderator Gunnar Oesterreich som vid den tiden drev en reklambyrå var en viktig del av denna resa redan från start. Tillsammans boostade man olika trafiker runt om i världen med hjälp av utskick som exempelvis CD-skivor med indisk ragamusik, ”Nordicons lilla röda” och filmaffischer med titlar som ”Lord of the Cargo” och ”The Hunt for the hidden Cargo”. Affischer som än idag finns inramade hos flera av företagets kunder.

Branschens egna Hänt Extra, nyhetsbrevet På Hugget användes strategiskt för att plantera nyheter, Nordicon-tomten resten världen över för att spela in filmer till den årliga julkalendern och TV4 rapporterade att Nordicon skulle satsa 1 miljard för att bygga ut Gävle hamn.

Lägg till glassutdelning, akvariefiskar, tävlingar, marshmallows, Nordicon-TV, rail-seminarier och oförglömliga fester så har du ett smakprov på ett avsnitt som innehåller det mesta om hur Linus och Peter valt att bygga varumärket som idag är Nordicon.