en-US,en;q=0.5
News / Nytt avsnitt från Containers & Entertainers i din podcastapp!
14
Feb
14
Feb

Nytt avsnitt från Containers & Entertainers i din podcastapp!

Sjätte säsongen är igång och nu har Containers & Entertainers bjudit in en gäst för att ta sig an terminal och miljö!

Hållbar terminalverksamhet – Nordicon Terminals driver utvecklingen framåt

Kraven från omvärlden kring klimatsmarta transporter ökar och alla led i transportkedjan behöver göra sitt för en hållbar framtid. Nordicon Terminals har tagit sig an utmaningen att effektivisera lagertjänster och samtidigt driva utvecklingen i miljöfrågan framåt.
 
I mitten av januari startade Nordicon Terminals transporter mellan terminalen och Göteborgs Hamn med el-dragbil i samarbete med Skaraslättens Transport. Nyheten blev en riktig kioskvältare med uppmärksamhet i internationell branschpress. Men det är inte bara lastbilstransporter som blir hållbara. På baksidan av terminalen finns ett gammalt järnvägsspår som numera används för lastning och lossning av papper. Första lasset skulle vara 80 ton enligt kunden. Det blev visst 800 ton!
 
Vi bjöd in Erik Wennerberg, terminalchef på Nordicon Terminals till årets första ordinarie avsnitt av Containers & Entertainers, för att få veta mer om verksamhetens miljösatsningar.

Vi pratar om el-truckar och stora IT-investeringar som möjliggjort att kunderna bilder på allt gods och att lastningen säkerställs med streckkoder, hur man skapar maximal fyllnadsgrad i en container (Gunnar påstår sig ha talang och söker extrajobb) och hur konjunkturen påverkar verksamheten på terminalen.

Slutligen bjuds det på lite rekommendationer då Peter ger hälsotips på svenska som Linus har svårt att förstå. Erik fortsätter på det inslagna spåret med må-bra-rekommendationer och Linus delar med sig av receptet på hans alldeles egna drink; Piggelinus!