en-US,en;q=0.5
News / Shanghais lockdown fortsätter – Nu lanserar vi nya lösningar för bokningar från Shanghai!
29
Apr
29
Apr

Shanghais lockdown fortsätter – Nu lanserar vi nya lösningar för bokningar från Shanghai!

Shanghais lockdown fortsätter

Begränsningarna i Shanghai fortsätter och det är svårt att förutspå när restriktionerna kommer att hävas.
Under nedstängningen av Shanghai har merparten gods istället bokats ut från Ningbo, vilket har lett till att de anställda i Ningbo under lång tid haft en enorm arbetspress.

För att avlasta Ningbo och hjälpa till att lösa den prekära situationen med lastackumulering i Shanghai- och Ningbo-området kan vi nu erbjuda en unik routing från Shanghai.

Två alternativa lösningar för nya bokningar från Shanghai
  • Det första alternativet är att leverera varor direkt till vår tillfälliga terminal i Pu Dong, Shanghai, om möjligt för avsändare. Denna terminal ligger utanför det begränsade området. Vår permanenta terminal i Shanghai är fortfarande föremål för restriktioner.
     
  • Det andra alternativet är att leverera varor till terminalen i Huzhou. Detta alternativ innebär en dragningskostnad Huzhou-Shanghai som debiteras shipper.

Closing i Huzhou är varje måndag kl 17.00, lokal tid, avgång från Huzhou varje tisdag med leverans till Shanghai terminal samma dag. Lastning av containrar sker på söndagar med segling från Shanghai veckan därpå. Den första closingen är 9 maj, eftersom Kina har stängt 30 april till 4 maj på grund av ’ Chinese labour holiday’.

Vår agent är nu redo att ta emot bokningar. Kontaktpersonerna för bokningar från Shanghai är desamma som tidigare: nomi-sha@ecuworldwide.com, eller viviang-sha@ecuworldwide.com

Första seglingen från Shanghai
HMM ROTTERDAM 007W
ETD SHANGHAI 18/5

Adress till den tillfälliga Shanghai-terminalen:
No.57, Jinliang road, PU DONG.SHANGHAI
TEL: 021-68013556 CTC: ZHAO YONG

Huzhou terminaladress:
ZHEN XIN ROAD, DE QING, HU ZHOU, ZHEJIANG
T: 13776322839 18225951976 CTC: MS.MA

Vi ser fram emot att kunna ta emot nya bokningar från Shanghai igen!

Nordicon Premium service med expresshämtning i Rotterdam

Om ni har gods som behöver en snabb lösning till Göteborg, rekommenderar vi er att boka vår premium service där vi kringgår rederiernas feeder-service, för att själva ta ansvar för det sista benet till Göteborg.

Vid ankomst till Rotterdam så arrangerar alltså Nordicon transporten till Göteborg. Containern prioriteras och expresslossning utlovas vid ankomst till vår terminal.

Informera era agenter/kontor att maila era bokningar till Ruka på ECU Worldwide i Shanghai: europe03-sha@ecuworldwide.com och nämn att det skall bokas på ”Nordicon Premium service to Rotterdam”,
men skicka gärna också ett mail till importsweden@nordic-on.com så kan vi följa upp det även från denna sidan.

Hör av er till Micke eller Raffa om ni har några frågor eller funderingar kring ovan.

Chinese labour day holiday

I samband med firandet av den kinesiska arbetarhelgen vill vi uppmärksamma er på att Kina är stängt från 30 april till 4 maj. Hong Kong kommer att vara stängt den 2 maj.

Vi på Nordicon önskar trevlig fredag och helg!