en-US,en;q=0.5
News / Situasjonen i Gøteborg havn
27
Jan
27
Jan

Situasjonen i Gøteborg havn

Situasjonen i Gøteborg havn

Terminalvirksomheten i Gøteborg har dessverre vært preget av lange køer den siste tiden. Det var tendens til køer allerede i forrige uke, men situasjonen har forverret seg de siste dagene. Det rapporteres fra noen sjåfører om flere timers ventetid på opphenting av containere.

APM Terminals har gått ut med følgende i sitt nyhetsbrev:
”Vi förväntar oss köbildning i Gate 3 & 4 under hela vecka 4. Detta betyder att hanteringstiderna blir längre än normalt. Orsaken till detta är att vi har högre sjukfrånvaro än normalt i januari.”

Så langt har vi heldigvis klart å unngå forsinkelser i Gøteborg ved kvelds- og helgejobbing, men vi har nå nådd et punkt der det ikke lenger er mulig for oss å kompensere for den lave produksjonen i havnen. Dette fordi det ikke lenger er mulig å hente containere med samme frekvens som normalt.
Nordicon Terminals er også ganske hardt rammet av covid/karantene-problematikk, noe som ikke gjør situasjonen bedre. Heldigvis ser vi her at flere er på vei tilbake fra karantene/sykdom, så det går i riktig retning.
Den rådende situasjonen kommer til å påvirke lossetidene i Gøteborg de kommende dagene, men vi gjør alt for å minimere påvirkningen overfor våre kunder og å informere om de sendingene som blir berørt.

Vi takker for forståelse for situasjonen i Gøteborg og at det er utenfor vår kontroll.