en-US,en;q=0.5
News / Situationen i Göteborgs hamn
14
Apr
14
Apr

Situationen i Göteborgs hamn

Höga volymer och köer i hamnen

Under de gångna veckorna har situationen hos APM Terminals varit ansträngd. Rekordhöga volymer och irreguljära feederanlöp har periodvis genererat långa hanteringstider i hamnområdet, vilket i sin tur påverkat vår terminals produktionstakt.

Vår terminal arbetar med kväll- och helgskift för att minimera påverkan. Grundorsaken, köer i hamnen, går dock inte att uppväga enkom med mer personal.

APM har utökat sina öppettider vecka 15 & 16 för att möta behovet av ökad effektivitet, men vi ser att åtgärderna inte är tillräckliga för att på kort sikt kompensera de senaste veckornas produktivitetsbortfall.  

Konsekvensen av köerna i hamnen är att vi saknar möjlighet att hämta ut containers i samma takt som de anländer, i synnerhet när stora anlöp koncentreras till följd av utmaningarna på kontinenten. Den gångna helgens feederanlöp var ett exempel på detta och vi har nu två kortveckor framför oss, vilket innebär att vår ambition om att lossa importcontainers senast två arbetsdagar efter ankomst blir ogörlig.

Vi hoppas att situationen snart skall normaliseras, och till dess kommer vi löpande omavisera uppskattad lossdag för de containers som påverkas.

Därmed måste vi be om er förståelse inför detta som ligger utanför vår kontroll och kommer innebära förseningar av all importlossning.

Med anledning av detta vill vi även be er, i den mån det går, ombesörja snabb upphämtning av gods på terminal för att förenkla deras arbete, vilket resulterar i snabbare lossningar och dessutom minimering av hyreskostnader.

Lastning hela kvällen under Skärtorsdagen

Vi kan även erbjuda lastning på Förrådsgatan hela kvällen med föravisering senast 15:00 idag.

Föravisera till import@nordiconterminals.com samt expedition@nordiconterminals.com

Öppetider i Påsk

Idag stänger Nordicon kontoret kl 13:00.

Åter tisdag 19/4.

Vi på Nordicon önskar Glad Påsk!