en-US,en;q=0.5
News / Smyglossning på Nordicon Terminals, Förrådsgatan, under helgerna
23
Dec
23
Dec

Smyglossning på Nordicon Terminals, Förrådsgatan, under helgerna

Smyglossning på Nordicon Terminals

Vi kommer in i en hektisk tid nu vad gäller importlossningar och fler burkar än vanligt skall lossas på färre arbetsdagar.
Det blir inte lättare av att det har varit strejk i Rotterdam med förseningar som följd, vilket gör situationen än tuffare men vi vidtar dock en del åtgärder för att minimera förseningarna.

Som ni läst i tidigare nyhetsbrev så kommer Kärraterminalen att vara tillgängliga för upphämtningar även på flertalet helgdagar och då kommer vi även att lossa en del importcontainers, men sannolikt kommer det inte att räcka till. Vanligtvis i dessa situationer tvingas vi använda flera andra terminaler som ventil för våra importvolymer, men nu tar vi istället tillfället i akt att lossa en del containrar på Nordicon Terminals, vår nya terminal på Förrådsgatan 18. Så ha lite extra koll på överlåterserna framöver då ni kan ha gods att hämta även där. Detta upplägg är dock bara tillfälligt, då den ”stora” flytten av hela importlossningen kommer att ske någon gång under våren.

Tullverket har reserverat godslokalkod TSJ till Nordicon Terminals.
För er som hanterar transiteringar kan därmed ansöka om att få starta T1:or och då behövs följande info:

Nordicon Terminals AB
Förrådsgatan 18
418 79 Göteborg
EORI nr  SE5567218846

Öppettiderna på Nordicon Terminals är vardagar mellan kl 06:00 – 18:00.

Hör av er till Rafael eller Mikael om ni har några frågor eller funderingar.  

Vill passa på att tacka för i år, ett väldigt speciellt år på många plan men vi hoppas på ett bättre 2021 då vi förhoppningsvis kan träffas, tjöta, kramas och skåla. Vi har en bit kvar innan vi är där, så kämpa på alla!

Ha nu en God Jul och ett Gott Nytt År!