en-US,en;q=0.5
News / TOG – November oppdatering
16
Nov
16
Nov

TOG – November oppdatering

Hva er status på tog fra Kina til Europa?

Mange kunder har hastesendinger som må rekke å være i butikkene før jul, eller før nyttår eller en kampanje bestemt flere måneder siden. Å rekke en satt tidsfrist er alltid viktig, og noe Nordicon har som høyeste prioritet og mål å leverer best på.

Som flere har erfart enten det måtte være fly, sjø eller togfrakt, dreier det seg containermangel, stigende rater, mangel på vogner, opphopning på grensen i Malaszewicze/Brest og fulle oversjøbåter. Det er generelt meget utfordrende for alle parter å forsvare hvorfor valgt transportprodukt ikke leverer som forespeilet, eller å gi nøyaktig ankomst dato.

Hva skyldes forsinkelsene?
Opphopning på grensen mellom Malaszewicze og Brest er sammensatt av sporutbedring, mindre sportilgang og økt vestgående togtrafikk. Malaszewicze/Brest grensen er dessverre en flaskehals som stort sett alle togservicer til Europa må gjennom, og er selvforsterkende når en forsinkelse oppstår.

Ubalanse i import/eksport fra Kina fører til færre østgående tog og lengre fremføringstid av vogner og containere tilbake til Kina, som igjen fører til forsinket togavgang fra Kina til Europa.

Hvorfor øker togratene?
Togsubsidiene for 2020 er brukt opp, og togoperatører har defor valgt å trekke flere planlagte togavganger i november. Dette vil høyst sannsynlig også gjelde for desember, men dette vil vi komme tilbake til senere.
  Økte containerleasing kostnader for kunder og togoperatører. Togene er fullbooket og kunder er villig til å betale mer for å få å plass på ønsket avgang. 

Hva gjør Nordicon?

Vi lanserer ny direkte togrute på samlast containerne fra Kina til Norge.

– ETD Xian hver hver torsdag
– ETA Oslo tre uker senere

Første avgang på ny rute vil være 17.11 og fortsetter deretter ukentlig med noen justeringer i desember.

Containerne omgår Malaszewicze/Brest grensen og får mer stabil og raskere transittid.

Oppdaterte scehdules og rater er tilgjengelig på MyNordicon.

FCL

De fleste togavganger i november er fullbooket, men vi har enkelte ledige plasser. Kontakt oss, så ser vi om vi kan hjelpe på en bestemt avgang. 

Nye e-post adresser

Nye e-post adresser er opprettet slik at vi raskt kan svare på alle henvendelser som kommer.

Vi ønsker at dere bruker følgende e-post adresser fremover:

Bookinger og operasjonelle spørsmål sendes til vårt togteam: railnorway@nordic-on.com

Rateforespørsler sendes til: railrates.no@nordic-on.com

Kontakt oss!

Spørsmål om togservice eller rate? Ikke nøl med å ringe eller sende oss en e-post. Vi svarer innen kort tid.